Tortul asta il dedic surorii mele Nico , tatalui meu Nicolae si tuturor sarbatoritilor zilei de maine,6 Decembrie.......
Cu tortul asta mi-am exersat rabdarea,pe care nu prea o am.......am inceput pe la 6 dimineata si ''voila'' la ora 13 e gata.....doar de pozat,ca de mancat maine,spre dezamagirea leusorului meu.Pentru tortul asta si-a exprimat dorinta balanta mea Vali,sper sa-i satisfac papilele....sau altceva,dupa caz......hai ca am luat-o pe aratura si uit ce-i important...sa scriu reteta......
PS.Ca era sa uit,m-am inspirat de la ''La Ancuta'' care o sa ne faca o nepotica...bucatarasii stiu ce zic......
Blat :
Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,adaugam zaharul si mixam din nou pana obtinem o bezea tare.Apoi incorporam galbenusurile si praful din plicul de crema,amestecand cu miscari incete de jos in sus. Tapetam cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 24 cm,turnam compozitia in forma,nivelam si bagam forma la cuptorul preincalzit.Este gata cand trece testul scobitorii.Scoatem forma din cuptor si lasam sa se raceasca pana pregatim cremele.
Crema 1 : Crema de ciocolata amara.Pentru ca e amara,am mai indulcit-o cu un pic de zahar.Asa ne place noua mai dulce,ca de aia e dulcegarie si acum sa las vorbaria si sa spun cum am facut crema.
Am maruntit ciocolata,am pus-o intr-o craticioara cu fundul mai gros,am adaugat zaharul farin,50 g smantana grasa si 100 ml frisca lichida.Foile de gelatina le-am pus la hidratat in apa rece.Am pus cratita pe foc si am inceput sa amestec temeinic pana s-a topit ciocolata,fara a lasa sa fiarba.Am tras cratita de pe foc,am stors bine foile de gelatina si le-am incorporat in ciocolata.Am dat cratita la frigider pentru aproximativ 40-45 min.Dupa ce s-a racit am mixat restul de frisca lichida,200 ml,am obtinut o frisca ferma,pe care am incorporat-o in ciocolata,mixand energic.
Apoi am pregatit forma in care am copt blatul,adica am imbracat-o cu folie alimentara si am asezat crema in ea,niveland bine,am dat forma la frigider.
Crema 2,crema de ciocolata alba, o pregatim in acelasi mod ca si crema 1,apoi o punem deasupra cremei 1.
Crema 3,crema de ciocolata cu lapte,o pregatim in acelasi mod ca pe primele doua si apoi o punem in forma. Cand am pus ultima crema ,asezam si blatul,presand usor sa se faca priza intre el si crema,dam forma la frigider pentru cca 2 ore.
Glazura : Maruntim ciocolata,adaugam frisca si punem pe foc pana se topeste ciocolata,nu lasam sa fiarba.Lasam cca 10 min sa se racoreasca si apoi adaugam untul.Mai lasam cca 20 min inainte sa glazuram tortul.
Dupa ce s-au intarit cremele,asezam deasupra farfuria de tort si cu o miscare ferma intoarcem tortul,scoatem forma si folia si glazuram,turnand glazura din mijloc,lasand-o sa curga pe margini,apoi ornam cum ne trece prin cap,jucandu-ne cu pasta de zahar.
1
Acest tort se face stand pe bucataras si hlizindu-te trece timpul de asteptare foarte repede...