Tort Cristian

de Constelatialeu in Torturi, 22 Feb 2013 | 4766 vizualizari

 

Cristian este leutul meu scump si drag si el are o vorba ''mami nu faci si tu un tortulet mic,asa repede,sa mancam si noi''.Si cum mami executa si nu comenteaza, a iesit ce veti vedea...

 

INGREDIENTE

Blat
  • 200 g alune de padure macinate
  • 8 albusuri
  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g faina
  • 1 lingura cacao
Crema 1
  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 100 g cacao
  • 150 g margarina rama sau unt
  • 100 ml frisca batuta tare
Crema 2
  • 100 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g zahar
  • 200 g capsuni
  • 100 ml frisca batuta spuma tare
Sirop
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • 1 lingura coniac
Pt.ornat 15 capsuni mai mici trase-n ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cristian:

Blatul:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare se adauga cele 3 galbenusuri,pe rand si se omogenizeaza bine.Se adauga alunele macinate si faina,amestecand usor sa nu se lase.Intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se da la cuptorul incins in prealabil.Este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit

Siropul:

Se arde zaharul se adauga apa si se lasa sa fiarba pana se topeste tot zaharul.Se da dupa foc si se adauga o lingura coniac.Se lasa la racit

Crema 1:

Zaharul cu laptele si cacaoa pe baie abur pana se ingroasa,se da dupa foc si se adauga galbenusurile,unul cate unul,amestecand continuu.Apoi se incorporeaza si margarina,se da la congelator cca 1  si 1/2 ora.Dupa ce s-a racit bine,mixam bine crema si la final adaugam 100 ml frisca batuta spuma,pe care o incorporam in crema.

Crema 2:

Ciocolata rupta bucatele mici cu frisca lichida si zaharul pe baie de abur pana se topeste ciocolata,sa nu dea in fiert. Se da la congelator 1si1/2 ora ,apoi se mixeaza bine pana devine o crema spumoasa.Adaugam frisca batura spuma si capsunile maruntite.

Asamblare

Se taie blatul racit in trei,se siropeaza .Pe prima foaie punem crema 1,apoi foaia a doua siropata si ea,crema 2 ,ultimul blat si crema 1 deasupra,pe margini crema 2.Deasupra se pun capsunile trase in ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cristian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Steffy 1

22.02.2013, 20:55

Arata foarte bine

Zamfira 1

22.02.2013, 21:18

O bunatate si arata fantastic!!!!

Rocsi 1

22.02.2013, 22:28

Super bun tortulet!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru mama