Tort Cristian

de Constelatialeu in Torturi, 22 Feb 2013 | 4714 vizualizari

 

Cristian este leutul meu scump si drag si el are o vorba ''mami nu faci si tu un tortulet mic,asa repede,sa mancam si noi''.Si cum mami executa si nu comenteaza, a iesit ce veti vedea...

 

INGREDIENTE

Blat
  • 200 g alune de padure macinate
  • 8 albusuri
  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g faina
  • 1 lingura cacao
Crema 1
  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 100 g cacao
  • 150 g margarina rama sau unt
  • 100 ml frisca batuta tare
Crema 2
  • 100 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g zahar
  • 200 g capsuni
  • 100 ml frisca batuta spuma tare
Sirop
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • 1 lingura coniac
Pt.ornat 15 capsuni mai mici trase-n ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cristian:

Blatul:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare se adauga cele 3 galbenusuri,pe rand si se omogenizeaza bine.Se adauga alunele macinate si faina,amestecand usor sa nu se lase.Intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se da la cuptorul incins in prealabil.Este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit

Siropul:

Se arde zaharul se adauga apa si se lasa sa fiarba pana se topeste tot zaharul.Se da dupa foc si se adauga o lingura coniac.Se lasa la racit

Crema 1:

Zaharul cu laptele si cacaoa pe baie abur pana se ingroasa,se da dupa foc si se adauga galbenusurile,unul cate unul,amestecand continuu.Apoi se incorporeaza si margarina,se da la congelator cca 1  si 1/2 ora.Dupa ce s-a racit bine,mixam bine crema si la final adaugam 100 ml frisca batuta spuma,pe care o incorporam in crema.

Crema 2:

Ciocolata rupta bucatele mici cu frisca lichida si zaharul pe baie de abur pana se topeste ciocolata,sa nu dea in fiert. Se da la congelator 1si1/2 ora ,apoi se mixeaza bine pana devine o crema spumoasa.Adaugam frisca batura spuma si capsunile maruntite.

Asamblare

Se taie blatul racit in trei,se siropeaza .Pe prima foaie punem crema 1,apoi foaia a doua siropata si ea,crema 2 ,ultimul blat si crema 1 deasupra,pe margini crema 2.Deasupra se pun capsunile trase in ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cristian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere