Sa povestesc ca m-i s-a stricat cantarul cand am facut o alta prajitura,am spalat-o si a intrat la apa,si am ramas fara..nu stiam la inceput cum sa fac,dupa cateva zile mi-am adus aminte de reteta mamei mele,ea m-a invatat sa fac pandispanul cel mai bun din lume,simplu si nu asa de complicat ca si marii sefi de la cofetarii,deci am urmat reteta mamei careia ii multumesc ca m-a invatat de mica micuta cum sa fac,era cea mai buna prajitura care o faceam de mica,deci iata postez reteta,sper sa va placa cat si mie.
in etape scriu reteta:
1.am batut bine albusurile cu un praf de sare si am adaugat in ploaie cate o lingura de zahar(6) pana a devenit o spuma tare si lucioasa.
2.am adaugat galbenusurile,am amestecat de jos in sus,am adaugat si pliculetul de vanilie si coaja de lamaie rasa.
3.am adaugat cele 6 linguri de ulei,apoi cele 6 linguri de faina cernuta impreuna cu pliculetul de praf de copt.
4.am adaugat o lingura de amidon si cele 2 linguri de limoncello.
5.am pus in forma mea de stea si am bagat la cuptorul princalzit la 180 grade pentru 30 sau 35 minute aproximativ,am facut testul cu scobitoarea(dupa cum vedeti nu s-a crapat deasupra si nici nu a iesit cu pete sau cu bule de aer desupra asta pentru ca erau dozele cele mai potrivite).
6 am scos si lasat la racit,am taiat in doua si am udat putin cu un sirop facut din apa zahar si limoncello.
Crema patisera cu limoncello:
1.am pus 250 ml de lapte cu 250 ml de limoncello la incalzit.
2.am amestecat bine 3 galbenusuri cu 4 linguri de zahar si 3,4 de amidon pana a devenit c-am uscata,am diluat cu laptele incalzit amestecand mereu cu furculita.
3 am pus pe foc iar si am amestecat cu o furculita pana a devenit o crema,am mai amestecat inca vreo 5 minute pana m-a durut manuta si am adaugat iar jumate de paharel de limoncello pana a devenit o crema mai usor de lucrat.
Am asezat direct pe felia de tort,am pus ceva bucatele de piersici deasupra,si am inchis cu cealalta felie de pandispan tot udata cu acelasi sirop cu limoncello.
Am asezat si fructele si am pregatit gelatina conform instructiunilor de pe plic.
Dupa cum se vede 3 portii deja au disparut,se simte bine limoncello si un tort moale si pufos.Poate cel mai bun care l-am facut in ultima perioada.
1
la crema in loc de limoncello in plus se poate adauga frisca batuta.
2
la pandispan in loc de limoncello se poate adauga lapte si in loc de ulei unt topit.
3
fructe de care aveti in casa.