Green Cake

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 16 Iun 2011 | 3806 vizualizari

 

l-am facut pentru invatatoarea nepoatei mele...

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 4 oua
  • 200 g de zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de ulei
  • esenta de vanilie
  • 200 g faina
  • Crema ganache de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • Spuma de capsuni:
  • 300 g capsuni
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • Ganache de ciocolata alba
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • Pentru decor
  • frisca
  • bomboane argintii
  • colorant alimentar galben
  • colorant alimentar albastru
  • grilaje de ciocolata
  • zahar colorat ( albastru )
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Green Cake:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, dupa care omogenizam bine compozitia.

Turnam compozitia intr-o forma rotunda si dam la cuptor app. 30 de minute la foc mic.

Pregatim crema ganache de ciciolata :

Punem 100 ml de frisca lichida intr-un vas, o aducem la punctul de fierbere, dupa care punem ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se dizolva si se omogenizeaza, se da la rece cateva ore, dupa care o batem cu mixerul pana devine spuma si o amestecam cu restul de frisca pe care o batem separat.

La fel procedam si cu crema ganache de ciocolata alba, doar ca aici mai adaugam si esenta de vanilie dupa ce o luam de pe foc.

Pregatim si spuma de capsuni:
Mixam frisca. Pasam capsunile si le amestecam cu zaharul pudra si esenta, dupa care le punem peste frisca si omogenizam spuma. Dam la rece

Asamblarea tortului:

Taiem blatul in 3.

Insiropam cu un sirop facut din apa, zahar si esenta de vanilie.

Punem cremele dupa preferinte, eu am pus mai intai ganache de ciocolata cu lapte, spuma de capsuni si ganache de ciocolata alba.

Am ornat cu frisca si bombonele argintii.

Culoarea verde am obtinut-o prin combinarea colorantului galben cu albastru.

Grilajele le-am facut din ciocolata topita, cu ajutorul unei pungi, le lasm sa se intareasca bine, dupa care cu ajutorul unui cutit le desfacem usor si lepunem pe margini sau fiecare dupa preferinte si imaginatie.

Deasupra am presarat zahar colorat albastru pentru a da senzatia de roua.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Green Cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

17.06.2011, 11:16

Ce frumusete

mirela0911 1

17.06.2011, 18:58

superb tort

Dana Cristea - pusikmea 1

17.06.2011, 23:08

multumesc mult pentru aprecierile voastre

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de branza, la rece