Încingem cuptorul la 180 grade C. Ungem 2 tăvi rotunde de tort cu diametrul de aprox. 24 cm și le tapetăm cu hârtie pergament.
Amestecăm cacaoa cernută cu apa fierbinte până obținem o pastă omogenă. Adăugăm untul la temperatura camerei și amestecăm. Adăugăm zahărul pudră, gălbenușurile, laptele și făina cernută cu praful de copt. Amestecăm bine până la omogenizare. La sfârșit adăugăm albușurile bătute spumă cu un praf de sare. Până să adăugăm albușurile ne putem folosi de un mixer, în momentul în care adăugăm albușurile, ne folosim de o lingură sau spatulă. Amestecăm ușor până nu mai observăm dungi albe. Împărțim amestecul în cele 2 tăvi pregătite. Dăm tăvile la cuptor pentru 25-30 minute sau până sunt crescute bine și trec testul cu scobitoarea. Se lasă la răcit în tăvi.
Rupem ciocolata bucățele și o punem într-un vas în bain-marie. Turnăm 100 ml smântână și amestecăm până la topirea completă a ciocolatei. Scoatem vasul din bain-marie și lăsăm 5-10 minute să se răcească. Batem frișca din 200 ml smântână și o amestecăm cu ciocolata răcită.
Împărțim crema în două părți. Amestecăm bine gemul de caise și îl distribuim uniform pe cele 2 blaturi. O parte o punem peste unul din blaturi, aranjăm al doilea blat deasupra și ornăm cu restul de cremă. Se dă la rece până la servire.