Tort ciocolatos

de adry88 in Torturi, 11 Mai 2013 | 3048 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 oua(de tara am folosit)
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 50 g ciocolata alba
  • 1 lingurita praf de copt

Crema

  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 50 g cacao
  • 100 g ciocolata
  • 5 linguri zahar
  • 200 ml frisca

Decor

  • crema de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ciocolatos:

Blatul-albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana devine spuma dupa care adaugam zaharul si mixam bine.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam peste albusuri,omogenizam, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt,ciocolata rasa si omogenizam.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia.

Crema- Amestecam faina cu cacao si putin lapte.

Restul de lapte il amestecam cu zaharul si punem pe foc,cand incepe sa fiarba adaugam amestecul,lasam sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa,la final oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucati,amestecam si lasam sa se raceasca foarte bine.

Mixam frisca dupa care adaugam crema racita si omogenizam.

Asamblarea-asezam prima foaie-insiropam-am adaugat frisca amestecata cu dulceata,a 2 foaie -insiropam -crema de ciocolata-foaie-insiropam si dam la rece 30 min dupa care decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

adry88 1

12.05.2013, 15:11

loredanaaa 1

25.05.2013, 01:32

ce bunatate

Sandie 1

21.03.2014, 17:08

Cred ca trebuie sa fie gustos, dar din 200ml frisca cita amesteci cu dulceata si cita cu crema de ciocolata ?

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Tort inimioara