Tort Charlene cu mure

de oana_pisicutza16 in Torturi, 3 Oct 2011 | 4434 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat alb: 
  • 2 oua;
  • 3 linguri de zahar;
  • 1 lingura de ulei;
  • 3 linguri cu varf faina;
  • ½ praf de copt;
  • 1 lingura de apa;
  • 2 plicuri zahar vanilat;
  • Coaja rasa de portocala/lamaie;
  • Blat negru:
  • 3 oua;
  • 4 linguri zahar;
  • 1 lingura ulei;
  • 4 linguri cu varf de faina;
  •  ½ praf de copt;
  • Esenta de Rom;
  • Mousse de mure:
  • 400 g mure;
  • 4 linguri de zahar;
  • 1 plic de gelatina;
  • 250 ml frisca;
  • Crema alba:
  • 2 oua;
  • 3 linguri zahar;
  • 1 plic gelatina;
  • 250 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Charlene cu mure:

Blatul:

Se procedeasa la fel la ambele blaturi. Se mixeaza galbenusurile cu apa, ulei, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie, pana se topeste zaharul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu compozitia de mai sus. Se pune compozitia obtinuta in tava si se coace pana trece testul cu scobitoarea

Mousse de mure:

Murele impreuna cu zaharul se mixeaza in blender. Gelatina se pune intr-un bol cu putina apa rece. Piureul de mure se pune pe foc si se incalzeste putin. Gelatina se hidrateaza pe baie de apa. Se adauga gelatina peste piure si se raceste. Peste frisca batuta se adauge piureul si se mixeaza

Crema alba:

Se bat ouale cu zaharul la foc mic pana se dizolva zaharul (se amesteca in continuu ca sa nu se prinda). Intre timp se pune gelatina la intarit in 150 ml apa rece. Dupa ce s-a topit tot zaharul se adauga gelatina intarita si se raceste, dupa care se adauga frisca batuta

Asamblare:

In tava in care am copt blaturile punem blatul alb. Peste blatul alb se pune mousse-ul de mure. Se lasa la frigider 2 ore. Peste mousse-ul de mure se pune crema alba. Dupa ce am pus crema punem blatul negru. Se lasa tortul la frigider 2 ore

Tortul e pregatit pentru ornat

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Charlene cu mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort " Merci"