Blat:
Intr-un bol se freaca bine cele 3 galbenusuri cu 3 linguri zahar,praful de sare si vanilia,pana isi dubleaza volumul.Se adauga faina si la sfarsit amestecand de jos in sus albusurile batute spuma tare.Se unge o forma de tort se toarna compozitia si se coace in cuptorul incins timp de 15-20 de minute la 180 de g.Se scoate si se lasa la racit.
Intre timp se face crema:
Se inmoaie gelatina in 150 ml apa rece.
Intr-un bol mai mare se adauga iaurtul,smaintana,zaharul(eu am folosit zahar brut din tresie de zahar),vanilia si se omogenizeaza compozitia.Se dizolva gelatina si se amesteca in compozitia de iaurt cu smantana.Se baga la frigider pentru 10 minute sa se intareasca,timp in care batem frisca spuma iar apoi o asdaugam in crema de la frigide,amestecand usor de jos in sus.
Blatul se aseaza pe un platou si se aseaza de jur imperejur inelul formei de tort.Se taie jumatati capsunile si se aseaza cu partea taiata in exterior pe margine,respectiv pe blat.Se aseaza deasupra crema si se da la frigider pentru 1 ora.
Se prepara glazura din praful Tort Gelee,siropul de capsuni si 100ml apa,conform indicatiilor de pe ambalaj.Se toarna pe suprafata tortului.Se decoreaza cu capsuni si frunze de menta,dupa gustul fiecaruia.
Pofta buna.