Un tort cadou,deci va fi fara sectiune,.dar cu ciocolata de ciocolata ,nu gluma
Blat:
Se bat bine albusurile spuma cu zaharul.Se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca usor cu o paleta.
Faina se cerne cu praful de copt si cacaua,dupa care se incorporeaza in albusurile batute.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda, cu pereti detasabili ,se toarna compozitia si se coace 25 minute la 160 grade.
Cand blatul e racit se taie in 3.
Crema:
Ciocolata se rupe bucatele si se topeste pe soba cu 100 -150 gr frisca lichida.
Se lasa la racit,dupa care se mixeaza(ce-i drept ,se mixeaza putin mai greu pana se pune frisca lichida) turnand cate putin din frisca lichida ramasa.
Glazura:
Ciocolata de rupe bucatele si se topeste pe soba cu frisca ,Se lasa la racit putin dupa care se imbraca tortul.De data aceasta NU se mai mixeaza .Se toarna ciocolata uniform pe tort se niveleaza foarte foarte usor,dupa care se decoreaza cu bombonele,frisca..............
Sirop:
Se caramelizeaza zaharul ,se stinge cu apa,iar cand e racit se pune esenta de rom.
Asamblare tort:
Se ia un blat din cele 3 ,se insiropeaza bine ,dupa care se pune 1 parte din crema(crema se imparte aproximativ in 3 parti )se pune al doilea blat se insiropeaza ,se pune a doua parte din crema si ultimul blat .Se imbraca tortul cu crema ramasa.
Peste crema ,se pune glazura de ciocolata ,se lasa sa curga uniform cat de cat ,ne putem ajuta de lama unui cutit lat.
Se decoreaza cu bombonele si frisca batuta(atentie nu frisca din tub,se lasa foarte repede )
Se da tortul la rece 2 ore .
PS:Din pacate fara sectiune ,dar va puteti inchipui sectiunea nu?dupa atata ciocolata?Sarbatorita a fost tare incantata,e innebunita dupa ciocolata.