O reteta foarte veche dar care trebuie musai incercata.
Spalam prunele in 2-3 ape. Le lasam pentru 15 minute in apa calda ca sa se inmoiae. Scoatem prunele si le punem intr-o strecuratoare ca sa scurga toata apa, le intindem pe un prosop de hartie. Umplem prunele cu nuca si le dam deoparte.
Intr-o cratita punem vinul rosu cu zaharul si cu un plic zahar vanilat si lasam la fiert cam 15 minute, adaugam prunele umplute si lasam la foc pana da 2-3 clocote, dam deoparte si lasam la rece, pana prunele sunt complet reci. Distribuim in cupe sau pe un platou un pic mai adanc.
Separat batem smantana cu o lingura de zahar si cu un plic de zahar vanilat pana obtinem frisca. Ornam platoul cu frisca, iar deasupra cu nuca macinata.
Pofta mare!
1
puteti umple prunele si cu migdale
2
puteti adauga esente rom, migdale... de care va plac.