Prune umplute cu nuci

de Ksenya in Dulciuri, 20 Ian 2016 | 14156 vizualizari

 

O reteta  foarte veche dar care  trebuie musai incercata.

 

INGREDIENTE

  • 500 g prune uscate fara samburi
  • miez de nuca cat cer prunele
  • o cana vin rosu
  • o cana zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 500 ml smantana dulce, eu am folosit LaDorna
  • 1 ligura de zahar pentru frisca
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prune umplute cu nuci:

Spalam prunele in 2-3 ape. Le lasam pentru 15 minute in apa calda ca sa se inmoiae. Scoatem prunele si le punem intr-o strecuratoare ca sa scurga toata apa, le intindem pe un prosop de hartie. Umplem prunele cu nuca si le dam deoparte.

Intr-o cratita punem vinul rosu cu zaharul si cu un plic zahar vanilat si lasam la fiert cam 15 minute, adaugam prunele umplute si lasam la foc  pana da 2-3 clocote, dam deoparte si lasam la rece, pana prunele sunt complet reci. Distribuim in cupe sau pe un platou un pic mai adanc.

Separat batem smantana cu o lingura de zahar si cu un plic de zahar vanilat pana obtinem frisca. Ornam platoul cu frisca, iar deasupra cu nuca macinata.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

puteti umple prunele si cu migdale

2

puteti adauga esente rom, migdale... de care va plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prune umplute cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

dantes 1

21.07.2017, 11:36

Interesanta reteta!

oanapl 1

21.07.2017, 23:15

Super idee!

Rahela Velicu 1

22.07.2017, 16:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prune uscate pentru masa festiva