Tort cu nuci si crema ganache

de deyutzky in Torturi, 12 Apr 2015 | 7320 vizualizari

 

Cum sa refuzi asa o felie? ..Nuci, ciocolata mmmm..

 

INGREDIENTE

  • Blat (2 foi):
  • 125 g unt la temperatura camerei
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 100 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g nuca macinata
  • o lingura de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Crema ganache:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 350 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta de rom
  • Sirop:
  • aprox.150ml apa
  • 2-3 lingurite zahar
  • esenta de rom
  • Decor:
  • 100 g ciocolata alba sau cu lapte
  • fulgi de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuci si crema ganache:

Crema:
Intr-un vas se adauga 200 ml frisca lichida (restul de 150 ml se mixeaza in alt bol separat si se pune la frigider) si se pune pe foc mic pana ajunge aproape de punctul de fierbere, dar nu trebuie sa fiarba.
Se da deoparte de pe foc, se adauga esenta de rom si ciocolata cu lapte rupta in bucatele, apoi se amesteca pana cand ciocolata se topeste complet. Lasam crema la racit, apoi o dam la congelator pentru 30 de minute si inca 2 ore la frigider. 
Scoatem vasul din frigider si mixam crema pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat frisca batuta separat si mixam pana la incorporare.

Blat:  

Mixam untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. Intr-un alt bol amestecam faina cu cacaua, nuca si praful de copt, iar apoi turnam treptat din acest amestec peste compozitia de unt si mixam pana la incorporare.
Separat mixam albusurile cu praful de sare pana cand obtinem o spuma. Adaugam spuma de albusuri in compozitia de unt si amestecam cu o lingura de lemn. 
Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu pentru aprox. 35-40 de minute. Verificati cu o scobitoare daca este gata.
Se lasa la racit, apoi se taie in doua parti egale cu un cutit bine ascutit. Trebuie taiat cu grija pentru ca blatul v-a fi moale si pufos.

Asamblare:  

Pe un platou punem primul blat si il insiropam (amestecam apa cu zaharul si esenta), adaugam 1/2 din crema si al 2-lea blat pe care il insiropam.
Restul de crema il folosim pentru a orna tortul. Ciocolata alba o topim pe baie de aburi si o turnam in centrul tortului. La final adaugam fulgii de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuci si crema ganache" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

diaconta 1

13.04.2015, 10:08

Frumos si cu siguranta foarte gustos

Rocsi 1

13.04.2015, 19:31

Nuca, ciocolata, delicios!

dantes 1

15.04.2015, 13:20

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Garfield