Tort bust

de Lau in Torturi, 11 Mar 2011 | 5026 vizualizari

 

reteta o am de la cristina.
maine este ziua sotului meu si am facut acest tort

 

INGREDIENTE

  • 200g faina
  • 3 oua
  • 12 linguri de lapte
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 linguri de nuca de cocos
  • zeama de la 1 lamaie
  • un praf de sare
  • crema
  • -1 iaurt mare de piersici
  • 300ml frisca lichida
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • bust-crema de piersici (eu am folosit crema diplomat)
  • 6 fursecuri
  • decor-frisca si colorant rosu si galben
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort bust:

Blatul-separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare si cateva picaturi de zeama de lamaie,dupa care adaugam zaharul si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi se pun galbenusurile unul cate unul, apoi laptele, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, nuca de cocos si mixam pana se omogenizeaza. Punem compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se da cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Crema-se mixeaza iaurtul cu zaharul,apoi frisca separat.

Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic, dupa care adaugam peste iaurt si dam la frigider 5 minute, dupa ce a inceput sa se intareasca amestecam cu frisca

Bustul-punem in 2 boluri mici folie alimentara. Punem cateva linguri de crema de piersici, iar peste punem fursecurile si strangem usor folia si dam la frigider.

Insiropam blatul,apoi punem crema apoi cu grija rasturnam bolurile peste blat,

Se orneaza cu frisca in care am adaugat colorant

Eu nu am avut colorant rosu si am pus 1 plic tort jelee rosu

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bust" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de banane si mousse de ciocolata