Tort bomba de portocale

de Toamna07 in Torturi, 12 Dec 2014 | 7610 vizualizari

 

Nu va imaginati cum miroase in bucatarie cand pregatim acest tort ideal pentru Sarbatorile de iarna...Sucul si coaja aromata a portocaleor din blat si crema, vor face din acest tort un desert irezistibil si usor de preparat . Aspectul tortului meu nu este chiar de 5 stelute ,dar de-abia am reusit sa salvez o portie pentru pozat. Deci...gustul... Si... intotdeauna o prajitura pregatita in casa va castiga teren in fata uneia cumparate din comert.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru un tort cu diametrul de 20 cm .


Blat :

  • 200 g faina alba 000
  • 3 oua
  • 2 portocale
  • 180 g zahar
  • 150 g unt/margarina
  • 100 g amidon
  • 1 plic praf de copt

Crema :

  • 200 ml lapte
  • 1 portocala
  • 1 ou
  • 100g smantana
  • 60 g zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 plic vanilie

Sirop :

  • 150 ml suc de portocale il vom turna peste 4 linguri de zahar caramelizat . Lasam pe foc pana se topeste zaharul . Dam deoparte,lasam sa se raceaca si punem esenta de vanilie

Decor :

  • 200 g ciocolata
  • 2 linguri cu lapte
  • 1 lingura unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort bomba de portocale:

Mod de preparare BLAT:

Topim untul la bain-marie sau la cuptorul cu microunde,apoi adaugam zaharul si amestecam bine.Punem si ouale ,zeama de la cele 2 portocale. Faina se amesteca cu amidonul si se cern;le incorporam incet peste compozitia cu unt. Presaram si praful de copt . Turnam compozitia in tava tapetata cu unt si faina.Dam blatul la cuptor incins la 180 de grade pentru 40 de minute.

Mod de preparare Crema:

Intr-o craticioara , punem oul cu zaharul si faina; amestecam bine cu telul pana obtinem un amestec omogen.Adaugam coaja rasa si zeama de portocala,turnam laptele rece,smantana .Amestecam si punem craticioara pe foc mic,fierbem si amestecam intruna ca sa nu se lipeasca.Cand s-a ingrosat o dam deoparte si o lasam sa se raceasca. Inainte de a o turna pe blat o mixam sa devina fina.

Decor :

Maruntim ciocolata si o amestecam cu celelalte ingrediente.Le topim pe bain-marie sau la cuptorul cu microunde.Omogenizam glazura si o turnam pe tort.

Asamblare :

Blatul racit il taiem in jumatate transversal . Este un blat destul de umed ,asa ca nu este nevoie sa-l insiropam.Eu l-am insiropat cu un sirop facut din zahar ars ,apa si putin suc de portocale. Peste prima parte de blat am pus toata crema ,am intins-o si am acoperit cu cealalta parte de blat.

Acoperim tortul cu glazura de ciocolata . Servim rece.

Pofta buna !

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bomba de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Toamna07 1

16.12.2014, 15:02

Raluca57 1

17.12.2014, 22:50

Am facut-o. Aromata, buna. Mi s-a părut ca blatul e destul de umed, cum ai spus, si nu l-am mai însiropat. Mergea mai bine însiropat.

Rahela Velicu 1

07.03.2016, 16:18

de facut neaparat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort in forma floare din suc de portocale