Tort Boema(reteta n° 300)

de lilik in Torturi, 21 Oct 2012 | 12849 vizualizari

 

Acesta este tortul facut pentru ziua mea si in plus este si reteta numarul 300...by Timea cu mici modificari...Timea iti multumesc pentru reteta minunata..

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri apa
Pentru insiropat:
  • 5 linguri zahar
  • 200 ml apa
Pentru crema:
  • 1 ou
  • 5 linguri de zahar
  • 60 gr unt moale
  • 3 linguri ness
  • 300 ml frisca lichida
Pentru decor:
  • 300 ml frisca lichida
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr ciocolata neagra
  • glazura de ciocolata
Pentru glazura de ciocolata:
  • 1 lingura unt
  • 70 gr ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Boema(reteta n° 300):

Pregatirea blatului:

separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu praful de sare spuma,apoi adaugam treptat zaharul mixand in continuare pana obtinem o bezea,dupa care adaugam galbenusurile si apa,mixam putin,apoi adaugam faina si cacao cernute,amestecand usor sa nu se lase.

Punem compozitia intr-o tava(26 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 175° timp de 20-25 de minute(valabil testul cu scobitoarea),apoi il lasam sa se raceasca.

Prepararea cremei:

cat timp blatul e in cuptor mixam putin oul,untul,zaharul si ness-ul,apoi punem pe foc mic si lasam sa dea cateva clocote,pana se topeste zaharul,apoi lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim si siropul:

caramelizam zaharul,apoi punem apa si lasam la foc mic pana se topeste tot zaharul,dupa care lasam la racit.

Cand compozitia pregatita mai sus este rece putem termina crema:

mixam 300 ml frisca peste care adaugam compozitia racita,apoi mai mixam 3-4 minute.

Batem si frisca pentru decor si ne apucam de asamblarea tortului:

Punem pe o farfurie blatul si punem inelul detasabil in jurul sau,apoi insiropam bine,intindem crema uniform,iar peste crema intindem frisca batuta,peste care radem cele 2 feluri de ciocolata.

Dam la rece cateva ore,apoi scoatem si indepartam cu grija inelul detasabil.

Punem pe baie de aburi untul si ciocolata la topit,apoi lasam cateva minute sa se raceasca,dupa care punem glazura intr-un cornet din hartie pt copt si decoram marginea tortului de jur imprejur.

Mai dam la rece cateva ore(o noapte chiar) dupa care servim cu maaare pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Boema(reteta n° 300)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

alba_zori 1

26.10.2012, 07:29

am adaugat la favorite,ti-a iesit foarte frumos si bun,ma bucur pentru tine,te pup

lilik 1

28.10.2012, 10:54

Va multumesc tuturor pentru urari si aprecieri

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 20:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort sah cu bomboane M&M si mouse de jeleu