De mult timp aveam in plan acest tort. Este delicios! M-am inspirat de la Miha si Delicatesa, cu unele modificari. Multumesc Miha!>:D
Blat:
Sirop:
Crema:
Inel 1:
Inelul 2:
Decor:
Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu zaharul.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua.
Galbenusurile se bat spuma si se aduga peste albusuri.
Se amesteca usor. Se adauga si amestecul de faina si nucile macinate si se amesteca usor de jos in sus.
Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25-30 de minute.
Apoi se lasa sa se raceasca.
Siropul: Se caramelizeaza zaharul si se toarna usor apa rece, apoi se pune din nou pe foc pana se dizolva zaharul caramelizat. Se ia de pe foc.
Se taie blatul rece in doua si se insiropeaza cu siropul fierbinte.
Crema: Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca.
Cand ajunge la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza.
Se lasa sa se racoreasca bine, apoi se da la frigider pentru minim 1 ora.
Apoi se adauga intaritorul de frisca si se mixeaza pana cand crema se ingroasa.
Se pune o parte din crema peste blat, apoi celalalt blat, se acopera tot tortul cu restul de crema si se da la rece.
Inel 1: Se rupe in bucati ciocolata, se adauga laptele si se topeste în frişca lichidă pe baie de apă.
Se ia de pe foc, se lasă să se răcească, apoi se dă la frigider pentru 1 oră si apoi se mixeaza foarte bine.
Inelul 2: Frisca lichida rece se amesteca cu intaritorul de frisca si zaharul vanilat si se mixeaza bine.
Cu ajutorul unui pos, se orneaza tortul cu inelul cu crema si apoi cu frisca.
Deasupra se decoreaza cu ciocolata rasa.
1
Se pot adauga si alte esente.