Steluta pentru Mos Nicolae

de madi_marin in Torturi, 4 Dec 2010 | 6290 vizualizari

 

Pentru ca luni vine Mos Nicolae....m-am gandit sa ii pregatesc ceva bun. Le urez totodata tuturor celor ce poarta nume sfant ,,La multi ani!,,.

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti petit beurre
  • 50 g cacao
  • 100 g nuci prajite
  • 50 g stafide
  • 3 cubulete de rahat
  • 150 g zahar
  • 250 g unt
  • esenta de cafea
  • esenta de rom
  • coaja rasa de portocala

Glazura :

  • 150 ciocolata amaruie
  • 30 g unt
  • 100 ml frisca lichida

Ornat :

  • frisca lichida
  • colorant alimentar rosu si verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Steluta pentru Mos Nicolae:

Se face un sirop din  apa, zahar si cacao. Se fierbe pana se dizolva zaharul, apoi se lasa la racit.

Biscuitii se zdrobesc intr+un castron mare. Se toarna deasupra siropul si se amesteca bine.

Untul la temperatura camerei se freaca bine cu zaharul si esentele, apoi se adauga peste biscuitii inmuiati in sirop si se omogenizeaza bine. Se adauga nuca prajita si zdrobita mai mare, stafidele, rahatul taiat cubulete si coaja rasa de portocala. Se amesteca totul foarte bine , apoi se pune intr-un castron tapetat cu folie de plastic. Se da la congelator.

Se prepara glazura :  se pun la foc foarte mic frisca lichida, untul si ciocolata rupta in bucatele. Se topeste totul, apoi se da putin la racit.

Se rastoarna tortuletul pe un platou si se glazureaza. Se orneaza cu frisca batuta spuma tare alba sau amestecata cu colorant alimentar. Se da la rece pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Steluta pentru Mos Nicolae" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Sylvia 1

08.12.2010, 12:37

Uite ca abi acum iti zaresc stelutza e minunatata Sper ca Mosul a fost darnic cu voi

madi_marin 1

09.12.2010, 09:07

Sylvia....multumesc....

elena1988 1

13.02.2011, 19:21

minunat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata alba si zmeura