Inspiratia pentru Tortul Bailey`s o am de pe Chefkoch.de.
Noua ne place foarte mult ,sper sa va placa si voua:)
Pentru Blat:
Pentru Crema:
Pentru Ornament
Prepararea Blatului:
Se separa ouale.Intai se bat cele trei albusuri cu o lingura de apa bine si inainte de a fi gata se introduce zaharul vanilat si 75 gr.zahar.Se adauga si galbenusurile si se face cu Mixerul.Se amesteca cu grija si faina,praful de copt.Se unge forma de tort cu Rama sau unt .Se pune aluatul in forma si se indreapta cat este posibil.In cuptorul incalzit ,anticipat ,la 150 grade,se introduce forma si se lasa cam 25 de minute.Cand este gata se scoate din cuptor dar se lasa in forma,pana se raceste.Cand s-a racit se taie pe jumatate,parte de sus se aseaza cu grija pe o farfurie.
Prepararea cremei:
Branza de vaci,Mascarpone,lichiorul Bailey`s se amesteca iar pe urma se adauga frisca batuta(eu o fac proaspata) .Compozitia se intinde pe partea de jos a blatului cat mai proportional.Pe urma se pune ,cu mare atentie,partea de sus a blatului deasupra.Se pune la rece pentru circa 3 ore.
Prepararea ornamentului pentru tort:
Cu frisca batuta tare(250gr.) se orneaza tortul iar pe urma se pune si cacao(optional) si se orneaza frumos cu ciocolata rasa.
1
Frisca nu o cumpar,eu o fac din smantana speciala pentru frisca,proaspata si adaug si intaritor pentru frisca.
2
Fiecare poate sa orneze dupa gustul personal cu frisca,ciocolata....