Tort aperitiv din clatite

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 10 Sep 2010 | 25955 vizualizari

 

Am tot vazut zilele astea la clatite aici pe bucataras fel de fel ,asa ca am pus in practica si eu un tortulet

 

INGREDIENTE

  • clatite:
  • 4 oua
  • 1,2 litri de lapte
  • 250 ml ulei
  • putina sare
  • 4 vanilii
  • coaja de la o lamaie
  • 550 g faina
  • Umplutura:
  • crema de branza philadelfia 1 cutie
  • cascaval ras 100 g
  • sunca mortadella-sau orice sunca 200 g
  • ardei rosu
  • masline negre
  • patrunjel verde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv din clatite:

Se pregateste aluatul pentru clatite: Se amesteca bine ouale cu vanilia si sarea ,dupa care se pune laptele si faina si se omogenizeaza bine compozitia iar la final se pune uleiul se mai mixeaza 2 minute cel mult (nu pun ulei in tigaie la copt deloc)daca e de teflon nu se lipesc deloc

Se coc clatitele, se lasa la racit, dupa care se incepe asamblarea tortului. Din cantitatile date la clatite va ies aproximativ 45- 50 clatite potrivite nici mari, nici mici,depinde de tigaie

Se pune o clatita se unge cu crema de branza din nou clatita apoi feliute de sunca ,iar clatita, cascaval ras , din nou clatita si operatiunea se repeta pana la final. Eu am pus daca nu ma insel 12 clatite.

Se imbraca tortul cu crema de branza si se decoreaza dupa bunul plac ,eu am pus ardei rosu,masline negre si patrunjel verde.

Este grozav de bun cumasline ,salata.

Am uitat sa specific am facut si cu gem ,zahar si nuttela asa ca daca nu va place tortu va dau din cele dulci

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv din clatite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

elenros 1

10.12.2013, 13:28

Nu se fac clatitele cu vanilie si coaja de lamaie daca le folosim pentru retete sarate! parerea mea. In rest cred ca merita probat.

iry-gabriela 1

10.12.2013, 14:29

nadina73 1

10.12.2013, 23:51

da, asa este elenros ai dreptate fiecare face dupa gustu lui

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite umplute in sos de marar verde