Am tot vazut zilele astea la clatite aici pe bucataras fel de fel ,asa ca am pus in practica si eu un tortulet
Se pregateste aluatul pentru clatite: Se amesteca bine ouale cu vanilia si sarea ,dupa care se pune laptele si faina si se omogenizeaza bine compozitia iar la final se pune uleiul se mai mixeaza 2 minute cel mult (nu pun ulei in tigaie la copt deloc)daca e de teflon nu se lipesc deloc
Se coc clatitele, se lasa la racit, dupa care se incepe asamblarea tortului. Din cantitatile date la clatite va ies aproximativ 45- 50 clatite potrivite nici mari, nici mici,depinde de tigaie
Se pune o clatita se unge cu crema de branza din nou clatita apoi feliute de sunca ,iar clatita, cascaval ras , din nou clatita si operatiunea se repeta pana la final. Eu am pus daca nu ma insel 12 clatite.
Se imbraca tortul cu crema de branza si se decoreaza dupa bunul plac ,eu am pus ardei rosu,masline negre si patrunjel verde.
Este grozav de bun cumasline ,salata.
Am uitat sa specific am facut si cu gem ,zahar si nuttela asa ca daca nu va place tortu va dau din cele dulci