Acest tort este facut de mine si nepoata mea draga Mihaela pentru ziua noastra de nastere,a fost tare bun si frumos,merci Miha pentru ajutor :*
Blatul:Se separa albusurile de galbenusuri care se bat spuma cu putina sare.
Se adauga apoi zaharul si se mixeaza bine pana devine o spuma tare si lucioasa.
Se adauga galbenusurile si laptele apoi faina cernuta cu praful de copt care se amesteca usor cu o spatula.
Se toarna compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins cu ceva timp inainte la 180°c.
Se face testul cu scobitoarea iar cand acesta este copt se mai lasa in cuptorul oprit cateva minute cu usa intredeschisa,apoi se lasa la racit(nu se scoate din forma pana nu sa racit blatul bine).
Se taie blatul in doua si se insiropeaza cu suc de fructe apoi se ung cu urmatoarele creme:
Ganache de ciocolata se face astfel:se pune ciocolata rupta bucati intr-un bol impreuna cu untul moale la temperatura camerei.Se pune frisca lichida intr-o cratita pe foc iar cand incepe sa fiarba se toarna peste ciocolata si unt.Se amesteca bine pana se topesc toate si se da la congelator pentru 30 minute.Dupa ce sa racit se mixeaza pana devine o crema nici prea moale nici prea tare.
Pentru a doua crema se bate frisca pana se intareste apoi se unge cel de-al doilea strat de crema peste blatul insiropat si se adauga zmeura.
Tortul se unge cu frisca apoi se modeleaza cu pasta de zahar dupa preferinte.