Intrucat la 1 Ianuarie 2014 am avut dublu eveniment, trecerea dintre ani si aniversarea noastra m-am gandit sa fac si eu ceva dulce :P
Se pregateste crema de zahar ars
Ouale intregi se mixeaza cu zaharul, cand primesc o consistenta spumoasa se adauga laptele
Intr-o cratita separat se caramelizeaza zaharul si imbracam frumos cratita in caramel
Se adauga compozitia obtinuta mai sus si se da la cuptor pt 30-40 minute
Intre timp se pregateste blatul
Se separa albusurile de galbenusuri
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare
Se adauga treptat zaharul
Galbenusurile se amesteca cu praful de copt
Se adauga peste spuma amestecandu-se cu o lingura de sus in jos
Se adauga treptat faina, amestecand la fel
Se toarna peste crema din cuptor si se mai da la foc pentru 20-25 minute
Se lasa la racit 3-4 ore
Se rastoarna pe un platou astfel incat crema sa fie deasupra
Se orneaza dupa bunul plac
Pofta buna