Sambata pe 10 sept a fost ziua puiului meu cel mic...a facut 1 anisor asa ca nu putea lipsi TORTUL...haide-ti sa vedeti ce a iesit sa va invit cu mare drag la portie de foto;))
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare apoi adaugam zaharul, mixam in continuare pana ce zaharul se topeste.Punem si faina in ploaie, dupa care punem intr-o cratita unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam la cuptorul incins.
Galbenusurile le amestecam cu zaharul si laptele apoi le punem pe foc (dar atentie focul sa fie foarte mic). Amestecam usor pana ce se ingroasa. Lasam sa se raceasca. Gelatina o preparam conform instructiunilor dupa care o amestecam peste crema rece. Batem si frisca, apoi cam trei sferturi din frisca o amestecam cu crema.
Intr-o cratita vom pune folie alimentara peste care vom pune blatul de tort pe care il vom insiropa (apa cu zaharul le vom pune la fiert, iar cand ajunge la temperatura camerei vom adauga si esenta ).
O data blatul insiropat vom pune crema si visinile pe care o sa le apasam putin cu degetul, cat sa intre in crema, apoi il vom acoperi cu folia si vom da la rece cam 4-5 ore.
Dupa cele 5 ore vom scoate tortul si il vom pune pe un platou si il vom orna dupa plac. Eu l-am ornat cu frisca ramasa si mandarine, capsuni, piersici si kiwi.
Pofta buna!!!!