Un tort delicios făcut special pentru floricelele mele micuțe: Sofia Violeta si Liana Comina
Începem cu crema: punem smântâna la încălzit ;până să înceapă să fiarba adăugam ciocolata rupta bucatele si amestecam ușor până se topeste. Lăsăm amestecul să se răcească. Când s-a racit bine mixam pana obținem o cremă pufoasa;adăugam frișcă bătută și esența de rom si dam la frigider pana la utilizare.
Pentru blat, începem cu separarea oualelor;albușurile le batem spuma tare cu un praf de sare si apoi punem zahărul; gălbenușurile le adăugăm pe rand; acum vine rândul uleiului,apei si la final punem faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Com.poziția o turnam in forma de copt rotunda si dam la cuptor cca 40 minute. Facem testul scobitorii,iar dacă e gata scoatem din forma si lăsăm la răcit pe un grătar. După ce s-au răcit blatul, îl tăiem în 3, insiropam, apoi distribuim crema.
Ornam după preferință; eu am folosit frisca.
Poftă bună!