Tort Amandina

de -Licurici- in Torturi, 6 Ian 2016 | 6209 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Un blat de tort, reteta bucataras.ro/retete/blat-de-tort-75159.html;
  • Crema:
  • 5 galbenusuri;
  • 8 linguri de zahar pudra,
  • 3 linguri cacao,
  • 250 g margarina savoare de unt Rama,
  • esenta de rom;
  • Sirop:
  • o cana de zahar,
  • o cana de apa,
  • esenta de rom,
  • o lingura de ness;
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata neagra,
  • 150ml frisca lichida.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

  1. Pentru crema, am topit margarina si am mixat-o bine cu 4 linguri de zahar, pana s-a facut spuma. Am amestecat cu mixerul, pe bain-marie, galbenusurile cu restul de zahar, pana si-au dublat volumul, cam 10 min. Apoi am luat de pe foc si am adaugat esenta de rom si cacao. Am amestecat crema de galbenusuri cu spuma de margarina, apoi am lasat-o putin la rece.
  2. Pentru sirop, am caramelizat zaharul, apoi am adaugat apa, putin cate putin, romul si nesul (l-am frecat cu putin zahar, apoi l-am pus).
  3. Pentru glazura, am rupt ciocolata in bucati mici si am pus-o pe foc impreuna cu frisca lichida. Am amestecat pana s-a topit ciocolata, apoi am lasat-o la racit, pana am asamblat tortul.
  4. Am taiat blatul in doua, l-am insiropat, am pus crema (am oprit putina crema pentru decor), al doilea blat, insiropat si el, glazura si l-am ornat cu crema oprita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina