Tort amandina

de butoiaurora76 in Torturi, 18 Iul 2013 | 4527 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de sare
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 4 linguri cappuccino clasic
  • 1 fiola esenta de rom
  • Crema
  • 350 gr unt nesarat
  • 170 gr zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 2 galbenusuri
  • 3 lingurite esenta de rom Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort amandina:

 Batem spuma tare albusurile cu sarea. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute apoi adaugam treptat, pe rand: galbenusurile, uleiul si apa. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind o lingura si amestecand usor sa nu se lase spuma. Blatul se toarna intr-o forma detasabila de tort si se lasa in cuptorul preancalzit timp de 30 minute . Cat timp se coace blatul pregatim siropul: punem pe foc apa cu zaharul si cand fierbe adaugam cappuccino si mai lasam sa fiarba 2 minute. Adaugam esenta de rom si lasam la racit.

Crema o preparam astfel: Untul tinut la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul pudra. Adaugam pe rand galbenusurile, cacao si esenta de rom mixand pana obtinem o crema spumoasa si fina. Impartim crema in 3 parti.

Asamblare tort: Blatul se taie in trei parti. Asezam pe o farfurie prima foaie de blat, o insiropam bine apoi ungem cu o parte din crema, punem a doua foaie si la fel insiropam si ungem cu crema. Asezam ultima foaie o insiropam si pe aceasta si o ungem,cu crema. Preparam o glazura de la dr Oetker si o asezam in centru pe tort. Dam la frigider timp de o ora. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

laura_n 1

18.07.2013, 15:05

MIha, unde esti????? ))

Bunica 1

18.07.2013, 15:19

Ce ciocolatos avem!

Rocsi 1

18.07.2013, 22:38

Mmm delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina