Tort amandina

de adriana65 in Torturi, 17 Noi 2012 | 19029 vizualizari

 

După prepararea prăjiturii Amandină a venit rândul şi pentru un tort Amandină.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat

  • 5 ouă
  • 170 g zahăr
  • 160 g făină
  • 4 linguri apă rece
  • 25 g cacao
  • 30 ml ulei
  • 1 plic praf de copt Dr. Oetker

Ingrediente cremă:

  • 250 g unt de 82 % grăsime
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 gălbenuşuri
  • 4 linguri cacao
  • 5 - 6 picături esenţă de rom

Ingrediente sirop:

  • 200 ml apă
  • 200 g zahăr
  • 100 ml cafea espresso concentrată
  • o cutie glazură Dr.Oetker de 200 g
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort amandina:

Se începe cu prepararea blatului: albuşurile se bat spumă cu un praf de sare; se adaugă zahărul, se bat până ce acesta se topeşte apoi se adaugă  apa. Gălbenuşurile se freacă bine cu uleiul şi se adaugă în fir subţire peste albuşurile bătute spumă; făina se amestecă cu cacaua şi praful de copt apoi, cu ajutorul unei linguri, se pune pe rând în spuma de ouă, amestecând  uşor cu o spatulă.  Compoziţia se pune în tava de tort de 26 cm tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptorul încălzit în prealabil, unde se coace 30 - 35 minute. Până trece testul scobitorii .

Pentru prepararea cremei untul l-am frecat spumă cu zahărul pudră. Cu mixerul la viteză maximă se freacă până se topeşte zahărul rezultând o cremă spumoasă. Am adăugat gălbenuşurile câte unul, apoi cacaua. 

Cu mixerul  pornit la viteză maximă se freacă crema până ce aceasta devine foarte spumoasă .

Pentru sirop se prepară o cafea espresso din 100 ml apă şi 2 linguri cafea. Într-un ibric se fierbe apa cu zahărul, cam 5 minute,  apoi se amestecă cu cafeaua. Se răceşte.

Blatul rece se taie în două; partea de jos se pune pe  platoul de servire tapetat cu hârtie ornamentală, dar şi două foi A4 puse sub blat pentru a proteja hârtia ornament,   se însiropează  bine, apoi se pune trei sferturi din cremă şi se întinde uniform pe suprafaţa foii de tort. 

Se acoperă cu cel de-al doilea blat, se  însiropează şi se unge cu un strat subţire  din crema rămasă. 

Deasupra tortului am pus o glazură de ciocolată,  cumpărată de data aceasta.

Am pus tortul la rece . După două ore am îndepărtat hârtiile A4 şi am ornat tortul cu crema rămasă şi  ornamente din ciocolată  .

Am pus tortul la rece până a doua zi 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina