După prepararea prăjiturii Amandină a venit rândul şi pentru un tort Amandină.
Ingrediente blat
Ingrediente cremă:
Ingrediente sirop:
Se începe cu prepararea blatului: albuşurile se bat spumă cu un praf de sare; se adaugă zahărul, se bat până ce acesta se topeşte apoi se adaugă apa. Gălbenuşurile se freacă bine cu uleiul şi se adaugă în fir subţire peste albuşurile bătute spumă; făina se amestecă cu cacaua şi praful de copt apoi, cu ajutorul unei linguri, se pune pe rând în spuma de ouă, amestecând uşor cu o spatulă. Compoziţia se pune în tava de tort de 26 cm tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptorul încălzit în prealabil, unde se coace 30 - 35 minute. Până trece testul scobitorii .
Pentru prepararea cremei untul l-am frecat spumă cu zahărul pudră. Cu mixerul la viteză maximă se freacă până se topeşte zahărul rezultând o cremă spumoasă. Am adăugat gălbenuşurile câte unul, apoi cacaua.
Cu mixerul pornit la viteză maximă se freacă crema până ce aceasta devine foarte spumoasă .
Pentru sirop se prepară o cafea espresso din 100 ml apă şi 2 linguri cafea. Într-un ibric se fierbe apa cu zahărul, cam 5 minute, apoi se amestecă cu cafeaua. Se răceşte.
Blatul rece se taie în două; partea de jos se pune pe platoul de servire tapetat cu hârtie ornamentală, dar şi două foi A4 puse sub blat pentru a proteja hârtia ornament, se însiropează bine, apoi se pune trei sferturi din cremă şi se întinde uniform pe suprafaţa foii de tort.
Se acoperă cu cel de-al doilea blat, se însiropează şi se unge cu un strat subţire din crema rămasă.
Deasupra tortului am pus o glazură de ciocolată, cumpărată de data aceasta.
Am pus tortul la rece . După două ore am îndepărtat hârtiile A4 şi am ornat tortul cu crema rămasă şi ornamente din ciocolată .
Am pus tortul la rece până a doua zi