Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul in ploaie, apa si galbenusurile pe care le-am frecat inainte cu uleiul, adaugam apoi faina, cacaoa si praful de copt. Compozitia rezultata o sa fie una mai subtire, tapetam tava cu hartie de copt si bagam la cuptor ul preincalzit cca 20 de min, verificand din cand in cand facand testul cu scobitoarea.
Lasam blatul sa se racoreasca si-l taiem in 2.
Pregatim siropul astfel:
Punam apa, zaharul si plicurile de capucino intr-un ibric, punem pe foc pana da in clocot, dupa care oprim focul si-l lasam la racit.
Intre timp pregatim crema:
Batem untul ( la temeperatura camerei) pana devine pufos, dupa care adaugam cate un galbenus, apoi zaharul, mixam bine, iar la sfarsit esenta de rom si cacaoa.
Insiropam bine blaturile, punem crema intre ele.
Pregatim glazura:
Rupem bucatele cicocolata si o punem intr-un ibric impreuna cu frisca lichida, apoi punem la foc mic pana se topeste ciocolata si se uniformizeaza compozitia, o lasam sa se racoreasca si implicit sa se i ngroase putin, dupa care o turnam peste tort.
Ornam cu capsuni si grilaje din ciocolata topita ( optional)