Pentru ca sarbatoritul se numeste Alin, asa am botezat si tortul. Deci maine ma prezint cu acest tort, sper sa placa..am vrut sa fac un tiramisu si a iesit un tiramisu reinventat.....
Crema de nuca: Incepem cu ea, intr-o cratita punem nuca macinata laptele si ciocolata si le punem pe foc, amestecam pana ce ciocolata s-a topit, apoi lasam la racit . Separat albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare, apoi adaugam zaharul brun si continuam sa batem pana ce zaharul se topeste. Albusurile le incorporam in crema de nuca racita bine.
Crema mascarpone: Galbenusurile cu zaharul pudra le mixam pana ce isi dubleaza volumul, apoi adaugam mascarponele si omogenizam. Separat batem frisca lichida. Luam jumatate din crema de mascarpone si o amestecam cu frisca batuta spuma.
Asamblare: Luam un platou , punem inelul de la o forma de tort, apoi asezam piscoturile inmuiate in ness cu coniac si un pic de apa. Nu le inmuiem mult, ele trebuie sa fie un pic mai tari ca sa le putem aseza pe marginea inelului. Pe margine mi-au intrat 24 de piscoturi, restul de 24 l-am impariti in 3, am asezat un strat ca baza, la fel inmuiate piscoturile, apoi am asezat crema de nuca, alt strat de piscoturi inmuiate peste care am asezat crema de mascarpone si ultimul strat de piscoturi peste care am pus crema mascarpone amestecata cu frisca, am oprit sa si decorez. Deasupra am razuit ciocolata si peste piscoturi am turnat sos de ciocolata...De bun zic ca-i bun, ca am tot lins din creme.....vad eu maine verdictul....