Batem galbenusurile cu doua linguri din cantitatea de zahar, pana se deschid la culoare, apoi se adauga esenta de vanilie.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat cate doua linguri de zahar pana il terminam. Adaugam apa fierbinte in fir subtire, fara a ne opri din mixat, apoi margarina topita tot in fir subtire.
Cu ajutorul unei spatule si cu miscari de jos in sus incorporam galbenusurile, apoi faina cernuta.
Intr-o forma rotunda inalta, unde am asezat in prealabil hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit la 180ºC, pentru 20-25 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Pentru crema, batem frisca cu zaharul pudra pana devine o crema ferma. Taiem fructele in cubulete mici si le amestecam cu frisca, pastrand cateva bucatele de fructe si 2 linguri de frisca simpla pentru decor.
Cand blatul s-a racit, il taiem in doua jumatati si il umplem cu crema apoi il decoram dupa gust.