Se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se bat bine. Se adauga galbenusurile unul cate unul, coaja de lamaie si la sfarsit faina cernuta. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se data la cuptorul incalzit, pana trece testul cu scobitoarea
CREMA -laptele se fierbe 3 minute inainte de folosire. Se pun zaharul, coaja de lamaie si faina intr-o craticioara si se freaca cu laptele caldut. Compozitia se pune sa fiarba la baie-marie, se obtine o crema care se lasa la racit.
Intre timp se freaca untul cu romul si dupa ce s-a racit crema se amesteca cu untul putin cate putin, iar la sfarsit se adauga zeama de lamaie.
Dupa ce s-a copt blatul se taie in 2, se aseaza o foaie, se insiropeaza si se umple cu crema. Se adauga si a 2 foaie. Se poate orna cu crema sau cu frisca.
Trandafirii i-am facut din bomboane Sugus, inspirata de la Ancuta.
Am taiat bomboana in 4 si am pus fiecare bucatica intre 2 bucati de folie alimentara si am intins-o cu sucitorul. Am format un con, dupa care am facut petalele. Am pus conul in varful unei scobitori dupa care am asezat petalele.
1
mi s-au cam topit trandafirii din cauza la frisca