Tort

de Adele in Torturi, 1 Oct 2015 | 6546 vizualizari

 

Cum maine este ziua bunicilor, m-am gandit sa pregatesc si eu un tort. La cum sunt eu de bolnava ma si mir ca a iesit ceva, nu prea aspectuos dar se zice ca e bun :P

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua.
  • 4 linguri de zahar.
  • 2 linguri de faina.
  • 2 linguri faina de cartofi.
  • 2 linguri de ulei.
  • 1 praf de copt.
  • 1 esenta de vanilie.
  • Crema 1:
  • 150 gr ciocolata .
  • 100 ml frisca lichida.
  • 3-4 linguri cu gem de visine.
  • Crema 2:
  • crema de vanilie.
  • frisca batuta.(100 ml)
  • 1 banana
  • Sirop:
  • 100 ml apa.
  • 3 linguri zahar.
  • esenta dupa gust.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort:

Pentru inceput se pregateste blatul, albusurile se mixeaza spuma intr-un vas, intr-un alta vas se mixeaza galbenusurile cu zaharul si treptat se adauga uleiul, pana cand devin spumoase, se adauga vanilia, faina de grau si cea de cartofi, praful de copt, se amesteca energic de fara a lasa cocoloase, la final se incorporeaza albusurile batute spuma, de los in sus pana compozita devine omogena. Compozitia se pune intr-o tava rotunda, tapetata, se da la cuptor (preincalzit) la 180 ° pentru 20 minute (incercati cu ajutorul unei scobitori daca este gata). Blatul se scoate dupa cateva minute si se lasa la racit pana la momentul folosirii.

Crema 1: O cratita mica cu apa se pune pe aragaz, intr-un vas se pun 2-3 linguri de frisca lichida, se pune pe baie de aburi, se asteapta s a se incalzeasca se adauga ciocolata bucati si se topeste, frisca ramasa se mixeaza bine si cand ciocolata s-a racit se incorporeaza  formand crema de ciocolata.

Crema2: Puteti folosi o crema de vanilie (ceea din comert) sau puteti pregati o crema pasticera din 100 ml lapte, vanilie, coaja de lamaie,1 ou,1 lingura amidon de porumb (faina de orez) 2 linguri de zahar, puneti la fiert laptele cu vanilia si coaja de lamaie, intr-un vas mixati oul cu zahar si faina, turnati peste laptele cald si puneti la fiert, amestecand in continuu pana obtineti o consistenta cremoasa (scoateti cojile de lamaie din lapte). Crema racita foarte bine se amesteca bine cu frisca batuta. Se lasa la rece pana la momentul folosirii.

Sirop: se fierbe apa si cu zaharul pentru cateva minute ,dupca care se adauga esenta de vanilie si se da la racit.

Blatul racit foarte bine se taie in 3 parti, prima parte se aseaza pe platou,se siropeaza dupa gust se formeaza un strat cu gemul de visine (nu prea gros, se pune aproximativ jumatate di crema de ciocolata ,se adauga o alta parte din blat se insiropeaza, se unge usor cu putina crema, se taie felii subtiri banana, se aseaza uniform, deasupra se pune restul de crema, se termina cu ultima parte din blat, deasupra se imbraca in crema de ciocolata ramasa, se orneaza dupa gust, se lasa la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (33)

Adele 1

02.10.2015, 18:35

Andreea

Aletta 1

21.10.2015, 11:29

Imi place.arata f bn

Adele 1

21.10.2015, 12:21

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si Skittles