Tort " 3 Ciocolate"

de Dea_Dea in Torturi, 4 Noi 2013 | 31453 vizualizari

 

Tortul facut pentru ziua mea! M-am inspirat din reteta Violetei , din Caietul cu retete.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri cacao
  • CREMA 1
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 ml frisca
  • 100 ml frisca batuta
  • un plic gelatina (10 gr)
  • CREMA 2
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml frisca batuta
  • un plic de gelatina(10 gr)
  • CREMA 3
  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml frisca batuta
  • un plic de gelatina(10 gr)
  • GLAZURA
  • 75 ml. apa;
  • 150 gr. zahar tos;
  • 150 ml. frisca lichida;
  • 75 gr. glucoza (miere-energizant);
  • 60 gr. cacao neagra (20% grasime);
  • 15 gr. gelatina praf;
  • 2 linguri apa rece (pentru hidratat gelatina)
  • Un pachet de piscoturi
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort " 3 Ciocolate":

Blat:

Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi se adauga faina, iar la final cacaoa. Se pune in tava de 28 cm , se da la cuptor la foc potrivit cam 30 -35 min. Se scoate si se lasa la racit.

Se incepe cu asamblarea

Se pune blatul in tava inn care s-a copt si facem crema

1.Se rupe ciocolata neagra si se adauga frisca lichida, se pun pe abur pana se omogenizeaza, apoi se lasa la racorit. Punem gelatina la hidratat in 5 linguri de apa si lasam 5 min.Punem gelatina pe abur pana se dizolva si o punem peste ciocolata racorita, apoi adaugam frisca batuta si o punem peste blat , dam la frigider pana facem crema 2.

La crema 2 si 3 se procedeaza la fel.

Glazura, este reteta Patriciei http://www.bucataras.ro/retete/glazura-de-cacao-jeleu-pentru-glasat-49342.html

Eu am facut jumatate de portie , puteti face o portie iar restul se poate pastra la frigider in borcan cu capac, pana faceti alta prajitura.

Se pun piscoturi de jur imprejur si se glazureaza.

 

TIPS-URI

1

Dupa fiecare crema facuta se pune la frigider , pana facem pe cealalta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort " 3 Ciocolate"" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata, vanilie si fructe