Tort " 3 Ciocolate"

de Dea_Dea in Torturi, 4 Noi 2013 | 31046 vizualizari

 

Tortul facut pentru ziua mea! M-am inspirat din reteta Violetei , din Caietul cu retete.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri cacao
  • CREMA 1
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 ml frisca
  • 100 ml frisca batuta
  • un plic gelatina (10 gr)
  • CREMA 2
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml frisca batuta
  • un plic de gelatina(10 gr)
  • CREMA 3
  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml frisca batuta
  • un plic de gelatina(10 gr)
  • GLAZURA
  • 75 ml. apa;
  • 150 gr. zahar tos;
  • 150 ml. frisca lichida;
  • 75 gr. glucoza (miere-energizant);
  • 60 gr. cacao neagra (20% grasime);
  • 15 gr. gelatina praf;
  • 2 linguri apa rece (pentru hidratat gelatina)
  • Un pachet de piscoturi
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort " 3 Ciocolate":

Blat:

Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi se adauga faina, iar la final cacaoa. Se pune in tava de 28 cm , se da la cuptor la foc potrivit cam 30 -35 min. Se scoate si se lasa la racit.

Se incepe cu asamblarea

Se pune blatul in tava inn care s-a copt si facem crema

1.Se rupe ciocolata neagra si se adauga frisca lichida, se pun pe abur pana se omogenizeaza, apoi se lasa la racorit. Punem gelatina la hidratat in 5 linguri de apa si lasam 5 min.Punem gelatina pe abur pana se dizolva si o punem peste ciocolata racorita, apoi adaugam frisca batuta si o punem peste blat , dam la frigider pana facem crema 2.

La crema 2 si 3 se procedeaza la fel.

Glazura, este reteta Patriciei http://www.bucataras.ro/retete/glazura-de-cacao-jeleu-pentru-glasat-49342.html

Eu am facut jumatate de portie , puteti face o portie iar restul se poate pastra la frigider in borcan cu capac, pana faceti alta prajitura.

Se pun piscoturi de jur imprejur si se glazureaza.

 

TIPS-URI

1

Dupa fiecare crema facuta se pune la frigider , pana facem pe cealalta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort " 3 Ciocolate"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata Dukan