Tort ''22''

de Constelatialeu in Torturi, 31 Dec 2015 | 6337 vizualizari

 

Sa tot fie vreme-ndelungata, adicalea 22 de ani, azi 31 dec 2015...in urma cu 22 de ani, doi zapaciti, mai ales eu, au ales sa se adune, ca s-au gandit ei ca e mai bine asa...ea, adica eu, m-am gandit sa-i cer mana, ca eu cand vreau ceva cer nu stau sa astept.....Pe 31 dec 1993 am pornit la drum, a fost o zi de Primavara in toata regula iar la 12 noaptea a inceput sa ninga ca-n povesti, asa cum este si viata noastra, o poveste care inca se scrie si se scrie frumos, ca putem, ca vrem si avem cu ce....La multi ani noua, sa ne fie de bine inca multi, multi ani.....

 

INGREDIENTE

  • Blat - forma de 18 cm....pe aia de 27 o astept
  • 5 oua mari
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri pline cu nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Crema 1
  • 150 g ciocolata alba
  • 150 ml frisca lichida
  • colorant rosu
  • 1 plic vanilie bourbon
  • Crema 2
  • 200 g ciocolata amara
  • 50 g zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema 3
  • 150 g ciocolata alba
  • 150 ml frisca lichida
  • esenta de fistic
  • colorant verde
  • Jeleu de clementine
  • sucul de la 10 clementine
  • 1/2 lingura amidon
  • 5 g gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ''22'':

Blat: Blatul l-am facut cu o zi inainte, se taie mai bine. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana acesta se topeste acesta, apoi se adauga faina si nuca macinata,  se omogenizeaza. Incorporam albusul, avand grija sa amestecam incet de jos in sus. Tapetam forma cu hartie de copt, apoi turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit, A doua zi se taie in 4.

Sirop: Apa si zaharul se pun la fiert, apoi adaugam esenta de rom, lasam sa se raceasca.

Crema 1: Ciocolata cu frisca le punem pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata, avem grija sa nu atinga punctul de fierbere. Tragem de pe foc adaugam esenta de vanilie si colorantul, omogenizam si dam crema la rece pentru 2 ore.

Crema 2: Ciocolata, zaharul si frisca le punem pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata, avem grija sa nu atinga punctul de fierbere. Se da crema la rece pentru 2 ore.

Crema 3: Ciocolata cu frisca le punem pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata, avem grija sa nu atinga punctul de fierbere. Tragem de pe foc adaugam esenta si colorantul, omogenizam si dam crema la rece pentru 2 ore.

Jeleul: Stoarcem clementinele, strecuram sucul obtinut, amestecam cu amidonul si punem sa fiarba, apoi adaugam gelatina hidratat cu apa rece. Gelatina o punem dupa ce tragem cratita de pe foc. Se toarna repede, inainte s ainceapa sa se intareasca.

Asamblare: Asezam prima foaie de blat, insiropam, apoi intindem crema 1, pastram un pic pentru ornat, apoi punem foaia a doua,insiropata, intindem o parte din crema 2, restul o pastram pentru imbracat tortul, asezam a treia foaie  de blat si intindem crema 3, oprim putin pentru ornat. Asezam si ultima foaie de blat. Imbracam tortul cu crema 2. Deasupra nu intindem crema, asezam bucatele de clementine, apoi turnam jeleul. Ornam cu cremele 1 si 3.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ''22''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de post cu cremă de banane