Tochitura din organe de porc - Mancare traditionala plina de savoare

de Julie in Porc, 21 Iul 2010 | 39690 vizualizari

 

 Descopera reteta traditionala de tochitura din organe de porc. Afla cum sa pregatesti un preparat autentic si savuros, perfect pentru mesele in familie.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Tochitura din organe de porc - Mancare traditionala plina de savoare
  • rinichi
  • ficat
  • inima
  • pulpa de porc
  • sare,vegeta,piper,cimbru, boia dulce si iute
  • 4-5  linguri suc de rosii
  • 4-5  catei de usturoi
  • o ceapa
  • o jumatate cana cu vin rosu ,sec
  • o jumatate cana cu supa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura din organe de porc - Mancare traditionala plina de savoare:

Cum se prepara Tochitura din organe de porc - Mancare traditionala plina de savoare

Organe si pulpa de porc folosim cate vrem si de care avem preferinta.

Dupa ce am spalat si am lasat sa se scurga bine organele si carnea de porc, le vom toca in cuburi mici.

Intr-o tigaie cu cateva linguri ulei (sau untura )punem ceapa tocata  marunt apoi  carnea si organele. Saram si piperam dupa gust. Lasam la prajit amestecand din cand in cand. Cand s-au inmuiat putin, punem o jumatate de cana cu supa,  sau apa calda, usturoiul pisat, punem capacul si lasam la fiert. Spre sfarsit adaugam vinul,sucul de rosii, boia dulce si iute, cimbru. Mai lasam 5 minute pe foc si gata.

 Langa tochitura-  "... va aburi nesmintit o mamaliga, haiduceasca, vartoasa,
tiparita pe ceaun, mestecata pana la ruptul facaletului de unul care nu osteneste lesne,
 si va spuma subtire intr-o ulcica un vin rosu gros, adevarat sange al pamantului
...."asa cum ne recomanda si Octavian  Stoica!

Si... de ce nu?  peste mamaliga un ou ochi frumusel , presarat cu branza rasa ,din belsug. Alaturi merg foarte bine si niste Castraveti murati.

Incearca si reteta de Tocanita de pipote si inimi, o mancare foarte gustoasa sau reteta de Ficatei de pui cu usturoi si mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura din organe de porc - Mancare traditionala plina de savoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura delicioasa (tochitura) din carne de porc, reteta clasica si usor de preparat