De 14.02,o zi care ptr mine una nu inseamna nimic,l-am avut pe sotul ....in vizita...a crezut ca-mi face o surpriza si pentru ca aveam in frigi un muschiulet pregatit sa-l fac snitele a doua zi,mi-am spus sa pregatesc ceva mai alt fel sa mancam impreuna,toti 3 ,daca tot a venit.
Cu ocazia asta mi-am inaugurat si vasele de tinut mancarea la cald(ca nu stiu daca au vreo denumire)pe care le-am primit cadou de ziua mea in dec.
Ceapa am taiat-o pestisori si am pus-o la calit in 5 ling ulei,am adaugat carnea taiata cubulete(am lasat-o cateva ore cu sare,piper si sos woncester in frigider...ca doar am vrut sa fac snitele din ea)am amestecat pana a devenit alba,am pus 2 lg.de boia iute si apa fierbinte aproape sa acopere carnea.Am lasat sa fiarba fara capac 10 min dupa care am adaugat vinul,am pus capacul si am mai lasat sa fiarba 15 min la foc mic.Am pus usturoiul,merisoarele si rosiile,sare,piper si am mai lasat 10 min.sa fiarba.Am pus ardeii,am gustat,am incercat carnea sa vad daca-i fiarta,am mai pus putina sare,am mai lasat sa dea in 3-4 clocote ,am stins focul si am pus cimbrul.
Am facut garnitura pilaf si ....varza murata.
Pofta buna!!!
1
vreau sa va spun ca merisoarele dau un gust super mancarii,poate ca si in combinatie cu vinul...oricum s-a mancat tooot