Tocăniţă de viţel

de madi_marin in Vita, 18 Aug 2011 | 7251 vizualizari

 

Nu am mai făcut o mâncărică cu carne de viţel cam demult. Mă feresc de ea pentru că fierbe mai greu, deşi gustul e minunat. Vă invit să gustaţi . A ieşit delicioasă.

 

INGREDIENTE

  •  500 g carne de viţel
  • 3 cartofi mari
  • 1 roşie
  • 2 cepe
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă cu pastă de tomate
  • pătrunjel proaspăt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă de viţel:

Preparare tocanita de vitel:

Carnea se spală, se şterge şi se taie cubuleţe. Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei încins. Când a devenit sticloasă se adaugă cubuleţele de carne . Se călesc şi împreună pentru câteva minute, apoi se adaugă apă  şi se lasă să fiarbă la foc mic. Se mai pune apa fiartă din când în când pâna ce cărniţa e complet fiartă.

Cartofii se curaţă , se spală şi se taie şi ei cubuleţe. Se adaugă peste carne şi se lasă sa fiarbă împreună. Cand sunt aproape gata se adaugă şi roşia fară coajă tocată, sare, piper şi pasta  de tomate.

Când tocanita de vitel e gata, se dă deoparte de pe foc şi se adaugă pătrunjel tocat mărunt.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de viţel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Dya Daniela Andrei 1

19.08.2011, 23:02

o bunatate!

Dya Daniela Andrei 1

19.08.2011, 23:04

incearca si varianta cu bere bruna!

madi_marin 1

20.08.2011, 09:14

Dya.... am incercat odata sa fac pui cu bere .....si a ajuns direct la cosul de gunoi..... era atat de amar si de ........brrr...nu mi-a placut deloc deloc....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Viţel cu ciuperci şi sos picant