Tocăniţă de viţel

de madi_marin in Vita, 18 Aug 2011 | 7303 vizualizari

 

Nu am mai făcut o mâncărică cu carne de viţel cam demult. Mă feresc de ea pentru că fierbe mai greu, deşi gustul e minunat. Vă invit să gustaţi . A ieşit delicioasă.

 

INGREDIENTE

  •  500 g carne de viţel
  • 3 cartofi mari
  • 1 roşie
  • 2 cepe
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă cu pastă de tomate
  • pătrunjel proaspăt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă de viţel:

Preparare tocanita de vitel:

Carnea se spală, se şterge şi se taie cubuleţe. Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei încins. Când a devenit sticloasă se adaugă cubuleţele de carne . Se călesc şi împreună pentru câteva minute, apoi se adaugă apă  şi se lasă să fiarbă la foc mic. Se mai pune apa fiartă din când în când pâna ce cărniţa e complet fiartă.

Cartofii se curaţă , se spală şi se taie şi ei cubuleţe. Se adaugă peste carne şi se lasă sa fiarbă împreună. Cand sunt aproape gata se adaugă şi roşia fară coajă tocată, sare, piper şi pasta  de tomate.

Când tocanita de vitel e gata, se dă deoparte de pe foc şi se adaugă pătrunjel tocat mărunt.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de viţel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Dya Daniela Andrei 1

19.08.2011, 23:02

o bunatate!

Dya Daniela Andrei 1

19.08.2011, 23:04

incearca si varianta cu bere bruna!

madi_marin 1

20.08.2011, 09:14

Dya.... am incercat odata sa fac pui cu bere .....si a ajuns direct la cosul de gunoi..... era atat de amar si de ........brrr...nu mi-a placut deloc deloc....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de vitel cu arpagic murat