Nu am mai făcut o mâncărică cu carne de viţel cam demult. Mă feresc de ea pentru că fierbe mai greu, deşi gustul e minunat. Vă invit să gustaţi . A ieşit delicioasă.
Preparare tocanita de vitel:
Carnea se spală, se şterge şi se taie cubuleţe. Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei încins. Când a devenit sticloasă se adaugă cubuleţele de carne . Se călesc şi împreună pentru câteva minute, apoi se adaugă apă şi se lasă să fiarbă la foc mic. Se mai pune apa fiartă din când în când pâna ce cărniţa e complet fiartă.
Cartofii se curaţă , se spală şi se taie şi ei cubuleţe. Se adaugă peste carne şi se lasă sa fiarbă împreună. Cand sunt aproape gata se adaugă şi roşia fară coajă tocată, sare, piper şi pasta de tomate.
Când tocanita de vitel e gata, se dă deoparte de pe foc şi se adaugă pătrunjel tocat mărunt.
Poftă bună!