Tocanita de tap cu garnitura de quinoa

de Bucataras Diana in Mancaruri cu carne, 20 Noi 2016 | 3640 vizualizari

 

O tocanita aromata...

 

INGREDIENTE

  • 900 gr carne tap cu os
  • 2 fire praz
  • 1 ceapa mica rosie
  • 4 ardei
  • 1/4 fenicul
  • 200 gr ciuperci brune
  • chimen
  • cardamom
  • 1/2 mar
  • 1 cescuta vin alb demisec
  • 200 g quinoa
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de tap cu garnitura de quinoa:

 

 

Spalam carnea si o punem la fiert. Spumuim si adaugam sare. Lasam sa fiarba pana se desprinde de pe oase, completand cu apa calda cand scade. Intre timp pregatim legumele: taiem prazul rondele, ceapa, ardeiul, feniculul si marul cubulete, ciupercile felii. Cand este fiarta carnea, o scoatem din supa, o lasam sa se racoreasca si o taiem cuburi. Supa o pastram. Punem prazul si ceapa la calit in ulei incins, lasam 2-3 minute si adaugam un polonic de supa in care a fiert carnea, ardeii, ciupercile si feniculul. Dupa cca. 5 minute, adaugam carnea si 1/2 lingurita chimen, acoperim cu supa si lasam sa fiarba la foc mic. Cand sunt aproape fierte legumele, asezonam cu sare si cardamom si punem marul. La sfarsit adaugam vinul,mai lasam sa dea cateva clocote si oprim focul.Clatim quinoa cu apa rece si o punem la fiert cu frunze de dafin pentru 20 de minute. Servim cat mai calda.

TIPS-URI

1

ca sa fiarba mai repede, puneti o lingura de inox in oala in care fierbe carnea.

2

daca va ramane supa, se poate congela.

3

se poate folosi carne de vita in loc de carne de tap

4

chimenul este bun pentru cei care au probleme la stomac din cauza cepei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de tap cu garnitura de quinoa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Bunica 1

20.11.2016, 12:27

Tocanăăăăăăăăăăăăă bunăăăă!Fără garnitură)))

Constelatialeu 1

20.11.2016, 14:09

ce-ai avut cu bietul tap sa-i dai ghionoaie din aia?)

Gherca Daniela 1

20.11.2016, 15:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu afumatura