Yassa este o mancare senegaleza condimentata si marinata, preparata in mod traditional din pui, carne sau peste. Este foarte populara in vestul Africii.
Este o reteta simpla, rapida de preparat cu conditia sa puneti la marinat carnea cel putin 2 ore inainte. Se serveste de obicei alaturi de o garnitura de orez alb sau de cușcuș.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/tocanita-de-pui-yassa-senegal.html
Marinata:
Puneti la marinat carnea cel putin 2 ore (o noapte intreaga este mai bine). Am amestecat ingredientele marinatei cu carnea si am pus si lamaia scursa taiata in 8.
A 2-a zi scoateti carnea si puneti-o la rumenit pe un gratar sau la cuptor.
Dati deoparte marinata.
Intre timp curatati, spalati si tocati ceapa julien.
Intr-o tigaie puneti la prajit ceapa si usturoiul in uleiul incalzit.
Puneti foaia de dafin si caliti totul cateva minute.
Adaugati mustarul, marinata, cubul de pui.
Puneti puiul rumenit, adaugati apa la nivelul carnii.
Cand incepe sa fiarba, adaugati zeama de lime (puneti dupul gustul dvs), boia de ardei si acoperiti (am adaugat lamaia galbena pusa in marinata).
Lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 20 - 30 minute, carnea trebuie sa fie fiarta.
Serviti cu orez alb sau cu cușcuș.