V-am adus pentru pranz o tocanita delicioasa :)
Am curatat bine pulpele de pui apoi le-am taiat in2.
Intr-o tigaie incapatoare am pus putin ulei si le-am lasat sa se prajeasca 2-3 minute pe fiecare parte. Am scos pulpele pe o farfurie si m-am ocupat de legume. Am tocat ceapa julien si am pus-o la calit in uleiul unde s-au prajit pulpele. Cand s-a inmuiat bine am adaugat ardeiul taiat cubulete si le-am mai lasat sa se caleasca impreuna cateva minute. Am pasat bine rosiile la blender si le-am adaugat peste legume. Intr-o oala mai mare am pus pulpele de pui impreuna cu legumele calite.
Am pus tocanita pe foc iar cand a inceput sa fiarba am adaugat supa de pui,usturoiul si boiaua. Am lasat apoi sa fiarba la foc mediu amestecand din cand in cand pana s-a fiert bine carnea . Am scos din nou pulpele pe o farfurie pana am ingrosat sosul. Am dizolvat faina in putina apa apoi am adaugat putin sos fierbinte si am omogenizat bine.
Am turnat amestecul de faina peste tocanita si am mai lasat pe foc circa 10 minute pana s-a ingrosat usor apoi am pus pulpele inapoi peste sos. Am asezonat tocanita cu sare ,piper si frunze de usturoi verde.
Noi am servit fierbinte alaturi de mamaliguta.
1
Daca va place usturoiul puteti adauga mai mult usturoi in tocanita.