Tocanita de pui cu rosii si usturoi

de Lavinia in Mancaruri cu carne, 18 Mar 2014 | 9479 vizualizari

 

V-am adus pentru pranz o tocanita delicioasa :)

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe mari de pui
  • 1 conserva rosii decojite in sos(400 g )
  • 500 ml supa de pui
  • 1 ceapa medie
  • 1/2 ardei gras rosu
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita boia iute
  • ulei
  • 1 lingura cu varf faina
  • 1/2 capatana usturoi
  • frunze de usturoi verde tocate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu rosii si usturoi:

Am curatat bine pulpele de pui apoi le-am taiat in2.

Intr-o tigaie incapatoare am pus putin ulei si le-am lasat sa se prajeasca 2-3 minute pe fiecare parte. Am scos pulpele pe o farfurie si m-am ocupat de legume. Am tocat ceapa julien si am pus-o la calit in uleiul unde s-au prajit pulpele. Cand s-a inmuiat bine am adaugat ardeiul taiat cubulete si le-am mai lasat sa se caleasca impreuna cateva minute. Am pasat bine rosiile la blender si le-am adaugat peste legume. Intr-o oala mai mare am pus pulpele de pui impreuna cu legumele calite.

Am pus tocanita pe foc iar cand a inceput sa fiarba am adaugat supa de pui,usturoiul si boiaua. Am lasat apoi sa fiarba la foc mediu amestecand din cand in cand pana s-a fiert bine carnea . Am scos din nou pulpele pe o farfurie pana am ingrosat sosul. Am dizolvat faina in putina apa apoi am adaugat putin sos fierbinte si am omogenizat bine.

Am turnat amestecul de faina peste tocanita si am mai lasat pe foc circa 10 minute pana s-a ingrosat usor apoi am pus pulpele inapoi peste sos. Am asezonat tocanita cu sare ,piper si frunze de usturoi verde.

Noi am servit fierbinte alaturi de mamaliguta.

TIPS-URI

1

Daca va place usturoiul puteti adauga mai mult usturoi in tocanita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu bureti de padure