Tocanita de pui a la mirela_sagi

de mirela_sagi in Mancaruri cu carne, 29 Mai 2011 | 3924 vizualizari

 

O mancarica usoara de primavara - vara.....asa cum o prepara bunica mea, cand eu eram micuta...

 

INGREDIENTE

  • piept de pui taiat in bucatele
  • 5-6 cepe potrivite
  • 1 cutie de ciuperci taiate
  • 2 ardei (1 rosu si 1 verde)
  • 2-3 rosii
  • o lingurita boia dulce
  • sare dupa gust
  • piper
  • o lingurita zahar
  • patrunjel decor
  • 5 linguri ulei
  • bulion rosii(  de preferat facut in casa)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui a la mirela_sagi:

 Ceapa o tocam marunt.

Tocam fasiute ardeiul, taiem in bucati rosiile.
Incingem putin uleiul in cratita, adaugam ceapa si o lasam sa se inmoaie, adaugam si putina apa. Punem ciupercile, ardeiul, rosiile si pieptul de pui. Mai lasam cinci minute acoperit, apoi adaugam apa  si lasam sa fiarba la foc potrivit. Cand este aproape gata puiul se pune bulionul, sarea, piperul, zaharul, boiaua si potrivim gustul.

Se mai lasa sa fiarba la foc mic si cand puiul este facut si zeama a scazut suficient oprim focul.

Se serveste cu mamaliguta si ardei iute.

 Decoram cu patrunjel verde

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui a la mirela_sagi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Sultan Kebab