o mancare Germana foarte gustoasa
pentru tocanita ai nevoie de:
pentru painea fiarta:
tocanita:
Carnea se spala si se taie in fasii,se pune la prajit,se adauga ceapa
Se calesc sa-si schimbe culoarea putin,se adauga pasta de rosii,sare ,piper dupa gust si se adauga apa sa fiarba pana este fiarta carnea,apoi se adauga ciupercile,se mai fierbe putin.
Se amesteca faina cu smantana si se mai adauga putina apa sa iasa un sos bun.
Se adauga putin patrunjel tocat,si este gata.
Intre timp se face si painea fiarta:
Se taie chifla in cuburi mici,se pune peste faina si oua ,sare,praf de copt si putina apa minerala.
Se framanta doar putin pentru a nu se sfarama bucatile de chifla.se imparte in doua parti egale si se lasa la dospit jumatate de ora.
Se pune apa la fiert in 2 oale mari cu capac,se adauga cate o lingurita sare si cand clocoteste se pune cate o bucata in fiecare oala.
Se lasa focul incet si se fierbe cu capac aproximativ 15-20 minute intorcandu-le din cand in cand.
Cand sunt fierte se scot cu spumiera pe platou si se taie in felii.
Se serveste fierbinte cu tocanita si o salata la alegere!!!