Tocanita de pipote picanta

de cristeena20 in Pui, 9 Oct 2014 | 8426 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pipote de pui
  • 1 ceapa mare
  • 2 lingurite de pasta de legume
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 pahar vin alb
  • pasta paprika, putina boia de ardei dulce
  • 1 cutie mica de rosii in conserva
  • 1/2 pahar pasta de rosii
  • sare, piper, supa de pui, chilli
  • ulei de masline

Pentru servire felii de paine de casa

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pipote picanta:

Pipotele se spala si se tau daca sunt prea mari. eu am folosit congelate.

Tocam marunt ceapa si o calim cu ulei de masline. Adaugam pasta de legume (eu am facut inc asa- vezi reteta) si am calit pana a devenit sticloasa. Adaugam pipotele si le frigem 2 minute . Adaugam boiaua si pasta de ardei rosu , rosiile maruntite, vinul  si pasta de rosii. Peste toate turnam supa de pui (eu am avut pastrata de la un pui fiert , dar puteti folosi cub knorr) . Adaugam sare, piper si chilli. Acoperim si lasam sa fiarba bine pana se inmoaie pipotele ff bine.(cca 1,5 ore) .

Sosul trebuie sa se ingroase putin si pipotele sa fie foarte fragede si moi.

La servire asezam in farfurie o felie de paine de casa si turnam pipotele deasupra cu sos din abundenta. Sau dupa preferinta puteti face o mamaliga .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pipote picanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inimi si pipote de pui in sos de smantana cu usturoi