Rulada de miel cu hribi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

de Rita Ilies in Oaie, 17 Apr 2016 | 4003 vizualizari

 

Nu știu dacă-mi plac hribii mai mult sau carnea de miel. Îmi plac la nebunie amândouă, iar combinate, nici nu mai zic.
Pot să spun că această ruladă e pregătită după o rețetă inventată, cu ingrediente preferate și că din acest moment va fi un preparat nelipsit din meniurile mele. Cu siguranță voi încerca și varianta cu alte tipuri de carne, dar întotdeauna aceasta va fi marinată în caserola pentru marinare de la Food Saver.

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ
  • 500 g carne de miel
  • sare/piper
  • 3-4 linguri tahini
  • 4-5 roșii cherry
  • 2-3 chivas
  • 2 felii de lămâie
  • INGREDIENTE PENTRU RULADĂ
  • 20 g unt
  • 200 g hribi
  • 1 fir ceapă verde
  • ardei roșu
  • 1 morcov mic
  • pătrunjel verde tocat
  • sare/piper
  • paprika
  • INGREDIENTE PENTRU CRUSTĂ
  • 20 ml ulei de măsline
  • 20 g unt
  • 2 ouă
  • pesmet
  • făină de mălai
  • mac
  • sare/piper
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de miel cu hribi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver:

Pentru că am folosit o bucată dintr-o coastă de miel, am început prin a dezosa. Am condimentat-o, apoi am uns-o bine cu tahini. Am rulat-o, după care am pus-o în caserola pentru marinare. 

Am așezat peste ea două felii de lămâie, câteva roșioare și chivas. Peste ea am turnat tahini pe care l-am ”lungit” cu puțină apă. 

Am pregatit aparatul de marinat FoodSaver si caserola pentru marinare rapida, ajutoarele mele pentru o marinare in doar cateva minute.

Am conectat caserola de marinat la aparatul Food Saver, iar după ce am vidat-o am pus-o la rece vreo 15-20 de minute.

În timp ce carnea a stat la marinat, am pregătit umplutura de ciuperci. Am sotat pur și simplu legumele în unt, apoi le-am lăsat să se răcească puțin.

Am scos carnea din caserolă și am întins-o pe blatul de lucru. Am așezat peste ea ciupercile sotate și roșiile din marinadă. Am rulat și am legat bine rulada cu sfoară. Am pus-o într-o tavă, am acoperit-o cu folie de aluminiu pentru a nu face crustă și am copt-o 30 de minute la 180°C. 

 După ce s-a copt, am lăsat rulada să se răcească. Am pregătit între timp un mix din pesmet, făină de mălai, mac și sare. Am bătut ouăle și am procedat exact ca și la pregătirea șnițelelor: făină-ou-făină-ou și crusta de pesmet la final. 

Am rumenit rulada într-o tigaie în care am pus puțin ulei. 

Se poate servi atât alături de o garnitură de cartofi sau chiar un piure de mazăre, dar poate fi și un aperitiv grozav pe masa d-voastră. 

Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de miel cu hribi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

CameliaR 1

12.05.2016, 11:48

Rita Ilies 1

18.05.2016, 17:19

oanapl 1

18.06.2017, 15:05

Arata grozav de bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Costita de miel cu legume la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver