Tocanita de iepure vânat

de Julie in Mancaruri cu carne, 6 Iul 2011 | 26358 vizualizari

 

Carnea de iepure este foarte hranitoare, bogata in proteine, nu contine colesterol, este dietetica, se digera foarte usor fiind bogata in aminoacizi esentiali, este sanatoasa si recomandata de multi medici nutritionisti. Cu carne de iepure se pot prepara ciorbe, sosuri sau fripturi delicioase. Este o carne usoara, savuroasa, a carui gust este apropiat de gustul carnii de pasare. Putem asocia carnea de iepure, in functie de preferinte, cu condimente precum: maghiran, oregano, salvie, scortisoara, anason, nucsoara, rozmarin, cimbru, piper, enibahar si chiar coaja rasa de lamaie. Toate acestea insa, trebuie folosite cu moderatie, pentru a nu denatura gustul usor dulceag al carnii. Iepurele vânat se lasa mai intai la marinat, timp de o zi, pentru fragezire. In cazul in care iepurele este mai tanar, marinarea se face numai pentru 3-4 ore. Carnea iepurelui de casa este mai frageda si nu necesita marinare.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de iepure,
  • 1 ceapa,
  • 3-4 catei de usturoi,
  • 1 ardei gras,
  • 1 morcov,
  • 3-4 linguri ulei,
  • 3 linguri suc de rosii,
  • cateva masline negre,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru verde,
  • boia dulce. 
  • Pentru marinata:
  • 500 ml vin alb sec,
  • 200 ml apa,
  • 3-4 catei de usturoi,
  • 1 ceapa,
  • boabe de piper,
  • 1 foaie de dafin.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de iepure vânat:

Carnea se desprinde de pe oase si se taie in bucati mai mici.

Se amesteca vinul cu apa, se adauga usturoiul, boabele de piper, foaia de dafin maruntita, ceapa taiata in patru si bucatile de carne. Se acopera vasul si se lasa la rece pentru 3-4 ore sau peste noapte.

Carnea se scoate din marinata si se lasa sa se scurga bine. Se prajeste in ulei pana se rumeneste pe toate partile, apoi se scoate si se lasa deoparte. In uleiul ramas se adauga ceapa, usturoiul, morcovul si ardeiul gras - toate tocate marunt. Se lasa la calit 5-6 minute, apoi se stinge totul cu 100 ml apa si 100 ml din marinata in care a stat carnea de iepure.

Se pune inapoi in oala si carnea. Se adauga sare, piper, boia si cimbru dupa gust, apoi se lasa sa fiarba la foc mic, timp de 20 minute. Se adauga sucul de rosii si se mai lasa sa fiarba inca 20-25 minute. In ultimele 5 minute de fierbere se adauga si maslinele.

Tocanita de iepure se serveste calda sau rece, insotita de un pahar mare cu vin rosu! Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de iepure vânat" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Iepure cu carnati, ciuperci si masline la cuptor