Pentru această rețetă delicioasă m-am inspirat de la Simona, căreia îi mulțumesc și o pup.
Speli hribii și îi tai felii și îi pui la fiert în apă cu sare pentru 10-15 minute. Îi clătești cu apă rece și îi pui la scurs într-o sită.
Într-o tigaie pui uleiul la încins. Adaugi ceapa și usturoiul tocate mărunt, lași 2-3 minute să se călească și adaugi ciupercile și o cană de apă( sau supă de pui). Asezonezi cu sare și piper proaspăt râșnit. Lași să fiarbă până când se înmoaie ceapa. Amesteci într-un castron smântâna pentru gatit cu amidonul. Adaugi peste smântână câte puțin din tocănița fierbinte, amesteci, apoi pui conținutul în tigaie peste restul compoziției. Amesteci ușor și lași să fiarbă 5 minute. La final adaugi mărarul proaspăt tocat mărunt.
Servești tocănița cu mămăligă.