Este o idee grozava pentru masa de pranz, mai ales daca iti place carnea de curcan.
Se spala carnea de curcan si se taie in bucatele potrivite spre mici.
Se pune uleiul la incins intr-o cratita si se adauga carnea de curcan. Se caleste pana devine carnea alba si se rumeneste usor. Se scoate carnea pe o farfurie si se lasa deoparte.
Se curata ceapa si se taie marunt. Se pune in cratita in care se mai adauga 2 lg de ulei si se caleste pana devine usor translucida. Intre timp se taie ardeiul kapia cubulete mici. Cand este calita ceapa se pune ardeiul si se amesteca bine totul. Se lasa 5 minute impreuna apoi se pune carnea. Se toarna apa cat sa treaca usor peste carne, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se pune cimbrul si se lasa sa fiarba impreuna pana cand carnea este bine facuta.
Intr-un bol se dizolva faina cu putina apa apoi se toarna peste carne. Se amesteca repede si se fierbe usor pana incepe sa se ingroase putin, nu foarte mult. Eventual se toarna amestecul de faina cu apa treptat, nu tot odata. La final se pune smantana, se amesteca si se lasa sa mai dea 2-3 clocote.
Se serveste alaturi de un piure de cartofi sau paste fainoase, dupa plac, asezonata cu patrunjel verde tocat.
Pofta buna!