Tocanita de ciuperci in crusta de mamaliga (de post)

de oanapl in Mancaruri de post, 19 Mar 2017 | 3076 vizualizari

 

retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • mamaligă:
  • 400 g mălai
  • 1,5 l apă
  • 1 lingurită sare
  • tocaniță:
  • 500 g ciuperci champignion
  • 2 rosii mari
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 cătei usturoi
  • 2 fire ceapă verde
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci in crusta de mamaliga (de post):



Pui apa la fiert, cu o linguriță de sare și, când incepe să clocotească, adaugi mălaiul treptat, până ajungi la consistența dorită (mămăliga nu trebuie să fie foarte tare) și lași să fiarbă 20 de minute, amestecând din când in când. 
Ungi cu ulei o forma de tartă, apoi pui mămăliga și tapetezi peretii formei, in așa fel incât să semene cu o tartă. Lași să se răcească și intre timp prepari umplutura. Decojești rosiile și le pasezi cu ajutorul unui mixer vertical (sau intr-un blender). Ciupercile le cureți și le speli, apoi le tai felii. Călești ciupercile până se evaporă apa din ele, apoi adaugi ceapa și usturoiul tocate, sucul de rosii, piperul și sare după gust. Lași să fiarbă până când se ingroașă sosul. Scoți crusta de mămăligă din forma de tartă și o asezi pe un platou, apoi pui tocănița de ciuperci in crusta de mămăligă și ornezi cu pătrunjel verde proaspăt tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci in crusta de mamaliga (de post)" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu sos de ciuperci