Stiu ca nu e de sezon, , dar am luat niste ciuperci tare frumoase !
Tocanita de ciuperci este o mancare traditionla, clasic romaneasca, potrivita pentru perioada postului. Se pot folosi diverse tipuri de ciuperci, insa personal, prefer soiul champignon. Se prepara foarte simplu, este satioasa si foarte gustoasa. Daca mai exista cineva care n-a incercat acest preparat, il invit s-o faca acum !
1. Curatam si spalam ciupercile. 2. Punem ceapa la calit impreuna cu ardeiul taiat fasii subtiri, morcovul taiat cubulete si usturoiul tocat marunt. Adaugam putina sare si Mirodenia si lasam cateva minute la foc mic. 3. Taiem ciupercile cubulete sau feliute taiate subtiri si le adaugam peste ceapa. Dam focul putin mai tare si amestecam pana ce apa din ciuperci incepe sa se evapore. 4. Adaugam vinul, punem capacul si lasam sa se intrepatrunda aromele. 5. Spre final adaugam si rosiile pasate, boiaua dulce si potrivim de sare si piper. 6. Cand a scazut suficient, stingem focul si imbogatim gustul cu o legatura de patrunjel tocat. 7. Servim cu mamaliguta fierbinte.