Tocanita de cartofi de post

de divainbucatarie in Mancaruri de post, 18 Apr 2011 | 4581 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi mari
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 ardei kapia sau 1 gogosar
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceasca sos de rosii
  • 1 ceasca vin alb
  • 1 lingurita boia dulce
  • 5-6 boabe piper
  • 1 lingurita sare
  • 5 linguri ulei
  • cateva fire de cimbrisor
  • 1 fir de rozmarin
  • cateva fire de patrunjel
  • 500 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi de post:

Pentru inceput curatam cartofii de coaja si ii taiem in cuburi mai mari. Tocam ceapa marunt si o calim impreuna cu morcovii rasi si ardeiul tocat cuburi.Dupa ce s-au calit, adaugam cartofii, cateva fire de cimbrisor si o crenguta de rozmarin si ii calim aproximativ 2 minute amestecand in tigaie pentru a se intrepatrunde aromele. Apoi, punem 450-500 ml apa, o ceasca de vin alb, boia si boabele de piper. Cartofii trebuie sa fie acoperiti de apa pentru a fierbe bine.

Lasam sa fiarba la foc mediu cam 10 minute. Adaugam sosul de rosii, sarea, cateii de usturoi taiati pe jumatate si dam la cuptor la 200°C pentru inca 20 de minute. Cand scoatem din cuptor gustam sa vedem daca mai este nevoie de sare.
Servim tocanita calda cu patrunjel verde tocat, cu o salata de ardei copti sau salata verde cu leurda.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita taraneasca