La maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa!
Curatam si apoi spalam legumele. Le taiem dupa placul fiecaruia, eu am taiat ceapa si usturoiul marunt, telina si ardeiul gras cubulete. Taiem si baconul fasii potrivite. Intr-o cratita incapatoare in care incingem uleiul punem feliile de bacon si le tinem 1-2 minute pana se rumenesc putin, avand grija sa le intoarcem pe o parte si pe alta. Scoatem feliile de bacon astfel rumenite, le asezam pe o farfurie si in acelasi ulei punem la calit mai intai ceapa si telina, apoi ardeiul gras, usturoiul si mini-carotele. Condimentam cu sare si piper si lasam pe foc pana cand legumele se inmoaie, dupa care adaugam o cana cu apa, foaia de dafin si lasam sa fiarba la foc potrivit circa 10 minute.
Intre timp ne ocupam de chiftelute. Dam carnea prin masina de tocat si odata cu ea ceapa, usturoiul si verdeata. La final dam prin masina de tocat si feliile de paine. Amestecam totul bine, condimentam dupa gust cu sare si piper, adaugam oul, putina apa si amestecam iarasi. "Confectionam" bilute, le dam prin faina si apoi le prajim in ulei incins.
Scoatem chiftelutele gata facute pe o farfurie si cand sunt gata toate le adaugam in cratita cu legume. Adaugam si pasta de tomate si daca mai este cazul apa (lichidul din cratita trebuie sa acopere chiftelutele). Condimentam dupa gust cu sare si piper si dam la cuptor pentru circa 15-20 minute.
Servim calda, asezonata cu ceva verdeata.