Mi-a facut cineva;)pofta de ceapa verde astazi,si am hotarat sa fac tocanita,asa pe gustul meu.
Ceapa verde se curata,spala si se taie rondele.
Rosiile se spala si taie cubulete.
Intr-o cratita se incinge uleiul de masline.
Ceapa si rosiile se calesc in uleiul de masline.
Cand sunt calite se adauga pasta de tomate,dupa gust,boia ,sare si piper.
Se adauga si 5-6 cani cu apa.
Apoi se adauga pulpele de pui.
Se lasa la fiert.
Cand sunt pulpele fierte ,se adauga si ierburile Provence,care va plac.
Zdrentele se fac intr-un catronel din 2 oua,faina,gris,sare si piper si se pun cu lingura in tocanita.
Se mai lasa 10 minute la foc mediu.
Cand este gata se serveste calda si cu patrunjel verde deasupra.
1
Ierburi Provence-dupa gust
2
Zdrentele-nu le-am numit galuste ca eu le-am maruntit in tocanita,asa imi plac.
3
Smantana groasa